Hlavní navigace

Nové monitory Philips z IFA 2014 ochrání vaše oči

29. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na letošním berlínském veletrhu spotřební elektroniky IFA plánuje společnost Philips uvést několik větších inovací. Od 5. do 10. září si budete moci jako návštěvníci stánku MMD v hale 22 prohlédnout řadu nových monitorů nizozemské značky, z nichž každý vynikne v jiných ohledech. Kromě již nezbytného vysokého rozlišení, ostřejšího obrazu, rychlejší odezvy a elegantního designu se snad budoucí trendy ponesou i ve znamení péče o zdraví a pohodlí zákazníků.

Kdo tráví denně dlouhé hodiny před monitorem, měl by být informován o případných zdravotních rizicích, z nichž jedno se zřejmě týká i nebezpečného modrého světla. Jde o záření, jehož vlnová délka může dle některých výzkumů dokonce poškozovat sítnici. Řešením od Philipsu má být SoftBlue Light Panel s pokrokovou anti blue-light technologií, která přinejmenším redukuje únavu očí při současném zachování kvality obrazu.

 

Nový 21:9 Panoramatický Ultra Wide Screen zase přijde s kvalitnějším rozlišením 3440 x 1440 pixelů, vhodným nejen pro multitasking, ale i náročné aplikace. UltraClear 4K UHD dokáže nabídnout výbornou ostrost, a to díky čtyřikrát vyššímu rozlišení oproti standardním modelům. Ve stánku MMD se dále vyskytnou i dva monitory s úhlopříčkou 32 a 40 palců.

 Veletrh IFA 2014 – ilustrační obrázek
Veletrh IFA 2014 – ilustrační obrázek 

Pro náročné grafiky přinese podzim 27palcový monitor s technologií Adobe RGB, usnadňující kalibraci barev a jejich shodné zobrazení napříč různými aplikacemi. Že kvalita barev není u monitoru vším, ví dozajista velmi dobře hráčská komunita. Právě pro ni je připraven 144Hz herní monitor s Nvidia G-SYNC technologií, synchronizující obnovování obrazu s výstupy grafické karty. Tím je údajně redukováno trhání obrazu. Ambiglow pak osvětluje okolí obrazovky, čímž dle vyjádření MMD (dealer produktů Philips) rozšiřuje herní zážitek za hranice samotného monitoru.

CS24

Zářijový veletrh tak opět přinese jistý posun i v oblasti „běžných“ obrazovek. Pro ty, co hledají něco méně tradičního, bude stánek MMD s obrazovkami značky Philips obsahovat třeba i Smart All-in-One dotyková zařízení, na nichž si užijete systém Android na vskutku velké zobrazovací ploše.