Hlavní navigace

Nové notebookové myši Genius

25. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co si budeme povídat: ovládání notebooku myší je vždy přesnější, než používání touchpadu.

Genius představil novou modelovou řadu myší s názvem ScrollToo,která se od ostatních liší tím, že zůstává věrná rolovacímu kolečku a nikoli optickému senzoru, který si našel své místo například u modelových řad Traveler či Navigator. Adresáty inovativní řady jsou především častí cestující s notebooky.

Pro ně první model z této série s názvem ScrollToo 310 nabízí jednoduchý trojúhelníkový, avšak ergonomický design pro praváky i leváky. Zajímavostí je dolík uprostřed pravého tlačítka. Tím se prst dostane do ideální pozice a výsledkem tak bude komfortní práce s myší.

Dalším odklonem od stávajících modelových řad je použití optického způsobu snímání povrchu. Optický senzor tak pracuje s 1200 dpi a zaručuje perfektně hladkou práci s kurzorem myši.

Novinka v rodině Traveler s názvem Micro Traveler zaujme především milovníky malých, mobilních, kompaktních, ale při tom stále funkčních myší. Micro Traveler je totiž ještě menší než klasická vizitka a s váhou 49 g se vejde třeba i do kapsy aniž by nějak překážela či vzbuzovala pozornost. Myš se připojuje k notebooku či počítači klasickým USB portem, avšak tento model jako bonus disponuje samonabíjecím kabelem.

Hardwarově je na tom myš stejně jako nově představená ScrollToo 310. Micro Traveler nabídne optický snímač s rozlišením 1200 dpi, 2 klasická tlačítka a rolovací kolečko, které funguje i jako prostřední.

KL24