Hlavní navigace

Nové notebooky na českém trhu: srpen 2011

31. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dva přírůstky do řady extra tenkých notebooků

O uvedení přístrojů s označením MSI X460 a X460DX jsme informovali v této novince. Jedná se o přírůstky do řady extra tenkých notebooků.

Tenké provedení a výdrž na baterie tyto 14palcové modely předurčuje k  práci na cestách. Notebooky s předinstalovaným operačním systémem Windows 7 Professional jsou vybaveny grafickou kartou s podporou DirectX 11. Model MSI X460DX navíc používá technologii Nvidia Optimus. Ve výbavě nechybí ani rozhraní jako HDMI, Bluetooth 3.0 a USB 3.0.

Díky funkci Turbo Battery+ notebooky MSI X460 a X460DX nabízejí výdrž až osm hodin na jedno nabití baterie. Nové modely notebooků MSI řady X mají hmotnost pod dva kilogramy, a jsou opatřené prvky s designem z kartáčovaného hliníku. Displej se dá otevřít až do úhlu 170¬∞.

MSI 460DX

Součástí obou nových modelů notebooků je také technologie THX TruStudioPro.  Cena za model MSI X460 činí 20 900 Kč včetně DPH, cena za MSIX460DX je 18 500 Kč včetně DPH.

Nový herní trhák

Společnost MSI dále představila nový notebook ze své herní řady - GE620DX. Jedná se o stroj s 15,6palcovým displejem a s FullHD rozlišením. Notebook je vybaven procesorem Intel Core-i7 druhé generace, grafikou Nvidia GeForce GT 555M se 2 GB DDR3 paměti a prostorovým zvukem THX TruStudioPro,  k dispozici je také technologie Nvidia Optimus. Ceny se pohybují kolem 20 000 Kč včetně DPH, v závislosti na konfiguraci.

MSI GE620

ASUS U46/U56 - tenké, lehké a přitom výkonné

ASUS představil dva notebooky z řady U, kam patří tenké a lehké modely určené pro snadné přenášení s dlouhou výdrží baterie. 14" model U46 i 15,6" model U56 disponují procesory Intel Core i3 a i5 druhé generace. Nabídnou také přepínatelnou grafiku Nvidia, rozhraní USB 3.0 a funkci USB Charger+ pro nabíjení připojených zařízení i při vypnutém počítači. Obě novinky jsou určeny širokému spektru uživatelů - od cestovatelů po firemní segment. Na českém trhu se začne začátkem srpna prodávat notebook U46SV s doporučenou cenou 21 680 Kč s DPH.

Asus U46

Notebooky U46 a U56 pohánějí procesory Intel Core druhé generace, a proto si snadno poradí s více spuštěnými úlohami i multimédii. Samostatná grafická karta NVIDIA GeForce GT 540M s 1 GB GDDR3 VRAM u modelu U46SV se stará o obraz a umožňuje hrát hry ve vysokém rozlišení.

Oba přenosné počítače jsou vybaveny porty USB 3.0, které zajišťují až 10krát rychlejší přenos dat ve srovnání s USB 2.0. Firma ASUS navíc přidala do jejich výbavy technologii USB Charger+, s níž lze nabíjet připojená zařízení přes napájený USB port rychleji než obvykle, a to i tehdy, když je počítač vypnutý.

Asus U46

Fujitsu Lifebook SH531

Fujitsu přichází s novým přenosným počítačem s označením Lifebook SH531, který v sobě kombinuje malé rozměry a výkon. Informovali jsme o tom v této novince.

Notebook disponuje displejem s úhlopříčkou 13,3 palců, celkově má přístroj hmotnost 1,9 kg. Podle výrobce tento model ocení především studenti, své místo však najde i u drobných podnikatelů a v domácnostech.

Počítač je vybaven antireflexním displejem pro možnost využití počítače ve venkovním prostředí. Dále je k dispozici funkce Computrace-enabled BIOS umožňující v případě ztráty nebo odcizení vysledovat notebook na dálku, či možnost uzamčení softwaru. V neposlední řadě je tu klávesnice, která je odolná proti polití.

SH 531

CS24

Dalšími vlastnostmi jsou vestavěné technologie Bluetooth, WLAN, eSATA port a ExpressCard slot pro externí UMTS. Bezdrátová technologie Intel Wireless Display uživatelům umožňuje připojit se bezdrátově na displej. Výrobce udává výdrž na baterii více než 6 hodin, výkon pak zajišťují procesory Intel Core i3 a i5 (s architekturou Sandy Bridge).

Nový Lifebook SH 531 je v současné době již v prodeji za cenu od 13 900 Kč bez DPH.