Hlavní navigace

Nové notebooky na českém trhu: září 2011

28. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Fujitsu Stylistic Q550: tablet pro profesionály

V tomto měsíci představila společnost Fujitsu nový tablet s názvem Stylistic Q550. Jedná se o kategorii Slate PC s dotykovým displejem, integrovanou softwarovou klávesnicí a hmotností 760 gramů.

Operační systém Microsoft Windows 7 Professional řadí nový Stylistic Q550 do kategorie tzv. business-class tabletů. Výkon přístroje je zajišťován procesorem Intel Atom Z670, který byl vytvořen speciálně pro tablety s důrazem na delší životnost baterie a vyšší výkon. Nový tablet má 10,1 palcový širokoúhlý displej s LED podsvícením a s vícedotykovým ovládáním až čtyřmi prsty nebo prostřednictvím digitálního pera.

Fujitsu Stylistic Q550

Nový Stylistic je již v současné době dostupný u vybraných prodejců Fujitsu po celé České a Slovenské republice. Jeho cena se pohybuje kolem 25 tisíc Kč - cena tedy rozhodně není nízká.

Ultramobilní VAIO Z: dostupný od října

Společnost Sony na tiskové konferenci představila nový notebook VAIO řady Z s úhlopříčkou 33,2 cm (13,1"). Má hmotnost nižší než 1,2 kg a tloušťku 16,65 mm. Výkon zajišťuje procesor Intel Core i7 a SSD moduly. Antireflexní displej VAIO Premium disponuje rozlišením 1600 × 900 pixelů.

Tělo konstrukce "full flat" i víko s displejem jsou vyrobeny z ultralehkého karbonového vlákna. Novou generaci procesorů Intel Core i7 doplňuje operační paměť DDR3 SDRAM a 256 GB úložného prostoru na SSD disku s RAID 0. Vestavěný 3G modem WWAN umožňuje přístup na internet.

Sony VAIO Z

Možnosti notebooku VAIO Z dále rozšiřuje Power Media Dock, monolitický modul, který se připojuje přes optický kabel. Když notebook není propojen s dokem, lze speciální port použít k připojení standardních USB zařízení. Power Media Dock disponuje technologií vysokorychlostního I/O přenosu dat založeného na technologii nazvané "Light Peak". Kromě zvýšení grafického výkonu přidává i další možnosti připojení.

Notebook VAIO Z je vybaven tenkou baterií (tzv. "sheet battery") představenou již na letošních modelech VAIO řady S. Nové notebooky VAIO Z pro rok 2011 budou k dostání od poloviny října 2011 za doporučenou cenu 69 990 Kč.

MSI GT683DX: Nový herní idol

Společnost MSI v tomto měsíci představila nový model ze své řady herních notebooků. MSI GT683DX je vybavený grafickou kartou Nvidia GTX570M s 1, 5 GB GDDR5 paměti. O zvukové podání se starají reproduktory Dynaudio a technologie prostorového zvuku THX TruStudioPRO. MSI GT683DX používá čtyřjádrový procesor Intel Core i7.

MSI GT683

MSI GT683DX  nabízí celkem čtyři paměťové sloty DDR3, které umožňují osazení až 16 GB RAM. Dva pevné disky jsou zapojeny v rychlém diskovém poli RAID 0. Notebook je dále osazen rozhraním USB 3.0. Cena za tento přístroj se pohybuje kolem 26 000 Kč.

ASUS Eee Pad Slider: tablet s výsuvnou klávesnicí

Asus představil tablet Eee Pad Slider, který staví na úspěchu nedávno uvedeného modelu Eee Pad Transformer. Novinku charakterizuje výsuvná klávesnice, operační systém Google Android 3.2 a IPS displej s pozorovacími úhly 178¬∞. Konektivitu zajišťují vestavěný port USB, čtečka paměťových karet Micro SD a mini-HDMI konektor. V režimu "netbooku" lze využít výsuvnou klávesnici, která zrychlí a usnadní psaní. Eee Pad Slider se prodává v perleťově bílém či kovově hnědém provedení za 12 490 Kč s DPH.

EeePad Slider

ASUS Eee Pad Slider pohání dvoujádrový procesor Nvidia Tegra 2. 10,1" displej s rozlišením 1280 × 800 využívá technologii IPS, má široké 178¬∞ pozorovací úhly a poměr stran 16 : 10. Multidotykový displej podporuje ovládání všemi deseti prsty a je krytý odolným sklem Corning Gorilla Glass. Tablet je rovněž vybaven dvěma kamerami - přední s rozlišením 1,2 Mpx pro pořádání videokonferencí a zadní s rozlišením 5 Mpx, která slouží primárně k pořizování fotek a videí.

Toshiba AT200: dostupný až ve čtvrtém čtvrtletí

V měsíci září byl také oficiálně představen tablet Toshiba AT200. Přístroj by se měl dostat na evropské pulty ve čtvrtém kvartálu letošního roku, o ceně zatím není nic známo.

Zařízení se chlubí hlavně velmi nízkou tloušťkou, která má dosahovat jen 7,7 mm. Tablet má multidotykový displej s úhlopříčkou 10,1 " a rozlišením 1280 × 800 px. Uvnitř najdete procesor TI OMAP 4430, dvoujádro na 1,2 GHz s 1 GB RAM a 64 GB úložné paměti doplnitelné microSD kartou. Operačním systémem je Google Android 3.2 Honeycomb.

Toshiba AT200

MMF24

Tenoučký stylový přístroj se zády z broušeného hliníku má vážit jen 558 g, vepředu i vzadu se dočkáte kamery (2 a 5 Mpx).  Dále je tu Wi-Fi, Bluetooth, porty micro-USB a micro-HDMI a baterie pro příjemných osm hodin výdrže. Bohužel zřejmě chybí 3G konektivita.