Hlavní navigace

Nové potíže s displejem iPhone 5. Snad jde jen o softwarovou chybu

11. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vypadá to, že tento víkend budeme psát jen o samých problémech. Včera jsme vás informovali o potížích s klávesnicí u Microsoft Surface, teď se objevil další problém, který se tentokrát týká iPhone 5. Vzhledem k povaze chyby zatím není jasné, jestli se jedná o softwarovou nebo hardwarovou chybu, pevně ale doufáme, že je to první případ. Ten by se totiž dal jednoduše opravit aktualizací. Hardwarová obtíž by mohla znamenat mnohem větší katastrofu.

iPhone 5 má problémy s displejem

Jedná se o problém s displejem. Schválně po něm zkuste velmi rychle za sebou přejíždět nahoru a dolů. Pokud máte starší typ zařízení, jako třeba iPhone 4S nebo iPod Touch 4, zařízení bude na vaše pohyby neustále reagovat. Ne tak u iPhone 5. Displej se párkrát „rozjede“ nahoru a dolů, po chvíli ale na rychlé pohyby prstu přestane reagovat. Důvod zatím není znám, ovšem fakt, že vše funguje správně na starších zařízeních, možná spíše naznačuje hardwarové obtíže, tedy horší variantu.

" height="360" frameborder="0" width="640">

Problémy s reakcí displeje možná spousta uživatelů vůbec nezaznamená, pokud ale rádi hrajete na mobilních zařízeních hry, mohli byste u podobně se chovajícího displeje výrazně narazit. Typickým příkladem je např. hra Fruit Ninja, kde prostě potřebujete prstem rychle jezdit po displeji.

CS24

U iPhone 5 to bohužel není první problém, který se vyskytnul. Objevily se už komplikace s chováním fotoaparátu i škrábanci na bocích mobilu. Chyb už začíná být trochu příliš, obzvláště v kombinaci s tím, že je mobil stále nedostupný pro nové zájemce. Ty by brzo mohla přejít chuť na nákup.

Zdroj: Recumbu