Hlavní navigace

Nové přehrávače řady X-Cult

6. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Emgeton, uvádí na trh dvojici nových MP3 přehrávačů řady X-Cult s označením X4 a X7. Oba přehrávače střední třídy nabízejí stejně jako jejich předchůdci vyváženou kombinaci nejžádanějších parametrů a funkcí určených zejména pro mladší generaci uživatelů: kvalitní konstrukci, stylový vzhled, vyváženou sbírku funkcí, kompletně české prostředí a výbornou cenu.

Základem obou přístrojů je kvalitní konstrukce s přesným lícováním všech částí přístroje. Díky tomu, že zadní kryt a bočnice přehrávačů jsou kovové, nabízejí přehrávače vyšší odolnost oproti zařízením s plastovým tělem při náhodných otřesech či menších pádech. Stejně jako ve všech ostatních multimediálních přehrávačích značky Emgeton nechybí ani v těchto novinkách plně české prostředí a bezchybná podpora českých znaků v ID3 popiscích či textových souborech.

Pro obě novinky není problém uložení a přehrávání až 5 000 souborů. Od většiny konkurence je odlišuje zejména Li-Pol akumulátor, displej se 262 tisíci barvami či efektní ovládací prvky. Budoucí majitelé se mohou těšit rovněž na podporu nejrozšířenějších formátů hudebních souborů, flash paměť o velikosti až 8 GB (X4 Cult), resp. 16 GB (X7 Cult) nebo přibalená kvalitní značková sluchátka.

Emgeton X4 Cult

Ergonomický a velmi štíhlý MP3 přehrávač Emgeton X4 Cult osloví uživatele už na první pohled zejména stylovým provedením se šesti barevnými kombinacemi a přesným, rychlým mechanickým ovládáním pomocí tlačítek ukrytých pod folií čelního krytu. Jednoduché a přehledné osmipoložkové české menu dovede uživatele vždy přesně tam, kam potřebuje, a přehrávat svoje oblíbené multimediální soubory tak může takřka okamžitě od zapnutí přístroje. Na plně grafickém LCD displeji s úhlopříčkou 1,8" lze přehrávat i videoklipy ve formátu AVI, zobrazovat fotografie, obrázky či textové soubory TXT.

Kvalitní zvukové podání zvýrazňuje pětipásmový ekvalizér s možností uživatelského nastavení, speciální zvukové efekty a široký frekvenční rozsah. Kromě přehrávání uložených hudebních a video souborů lze také naladit vysílání rádia, které mohou uživatelé zároveň nahrávat. Nechybí ani diktafon, foto album, či přehledný průzkumník souborů, jichž může být ve vnitřní paměti o velikosti až 8 GB teoreticky uloženo až 5 000.

Emgeton X7 Cult

Ve své třídě ojedinělý multimediální miniPMP přehrávač Emgeton X7 Cult nabízí výjimečně výhodný poměr ceny k výkonu a množství funkcí. Je určen především pro aktivní teenagery, kteří při nakupování drží krok s módními trendy, ale zároveň požadují kvalitu i po stránce výkonu. Stylový přehrávač lze koupit v pěti barevných kombinacích a maximálně tak přizpůsobit stylu a vkusu každého uživatele.

Stejně jako model X4, i novinka X7 se vyznačuje rychlým ovládáním, které je ovšem v jejím případě plně dotykové; uživatel tedy již nemusí řešit otázku zdvihu, odporu či jiné ergonomie mechanických tlačítek, stačí jen dotyk a přístroj okamžitě reaguje. V kombinaci s přehledným osmipoložkovým českým menu je tak ovládání přehrávače nejen snadné, rychlé a pohodlné, ale zároveň i maximálně stylové.

Emgeton X7 Cult jakožto přístroj z kategorie miniPMP je určen pro plnohodnotné přehrávání všech typů multimédií. Je proto osazen plně grafickým TFT LCD displejem s úhlopříčkou 2,4" a rozlišením 320 × 240 obrazových bodů pro pohodlné přehrávání videoklipů ve formátu AVI, zobrazení fotografií, obrázků i textových souborů TXT. Na displeji této velikosti lze už pohodlně sledovat nejen krátká videa, ale klidně celé filmy, k čemuž uživatele vybízejí i široké pozorovací úhly a podpora 262 tisíc barev.

MMF24

Podobně jako u modelu X4 mohou i uživatelé miniPMP přehrávače Emgeton X7 Cult počítat s kvalitním zvukovým podáním, k němuž kromě značkových hardwarových komponent přispívá ještě pětipásmový ekvalizér s možností uživatelského nastavení, speciální zvukové efekty a široký frekvenční rozsah. Pokud uživatele omrzí přehrávání uložené hudby a videa, mohou naladit vysílání svých oblíbených radiostanic a případně jejich produkci rovnou nahrávat. Do paměti přehrávače lze uložit i nahrávky z okolí uživatele - prostřednictvím diktafonu s citlivým mikrofonem. Při prohlížení fotografií pomůže foto album kompatibilní s obrazovými formáty JPEG a BMP. Vzhledem k velikosti flash paměti až 16 GB a možnosti uložit až 5 000 souborů je nezbytností i přehledný průzkumník souborů. Vnitřní paměť lze navíc dále rozšířit až o další 2 GB datového prostoru - přehrávač obsahuje slot pro paměťové karty typu microSD.

Zdroj: tisková zpráva