Hlavní navigace

Nové servery Lenovo: připravené na velká data i třetí platformu

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
20. 6. 2017

Sdílet

Správné použití nejnovějších technologií a inovace, jež si přechod na třetí platformu vyžaduje, mohou výrazně vylepšit hospodářské výsledky firem. Náklady spojené s nezbytným rozšiřováním stávajících datových center jsou totiž v takovém případě více než vyváženy vyšší produktivitou, která se pozitivně odráží na příjmech a zájmu zákazníků. Výdaje pak často pomáhá omezit dynamický model, který kombinuje řešení s velkým podílem softwarově definovaných technologií.

Pojetí firemních dat a s ním spojené technologie se rychle mění. Co naopak zůstává stále stejné, jsou základní požadavky malých a středních podniků. Chtějí především spolehlivé řešení, které na jedné straně jejich ICT technologie zjednoduší, ale na druhé straně ponese přidanou hodnotu a bude také finančně výhodné.

Servery, které se přizpůsobí

Novinky v serverovém portfoliu Lenovo tyto klíčové požadavky respektují, zároveň jsou ale schopné pružně a efektivně reagovat na potřeby zákazníků spojené s přechodem na třetí platformu. Umožňují také širokou škálu využití, a proto jsou vhodné i pro rychle rostoucí společnosti.

Nejnovější řada serverů staví na výkonných, až 22jádrových procesorech Intel Xeon E5-2600 v4 a stejně jako všechny ostatní servery Lenovo se vyznačuje spolehlivostí, bezpečností a snadnou ovladatelností. Kromě toho poskytuje Lenovo ke svým serverům i balíčky softwarových řešení pro cloudový provoz ve spolupráci se společnostmi Microsoft, Red Hat, SUSE a VMware.

Servery Lenovo

Firemním potřebám na míru

Menší firmy mohou vybírat z řad ThinkServer či System x. ThinkServer TD350 nabízí výkonné a pružné řešení ve formě samostatně stojícího toweru s kapacitou až 120 TB. Zároveň disponuje podporou PCIe RAID adaptérů nebo novou hot-swap klecí pro pět 3,5" disků.

Kompaktní řešení pak nabízí ThinkServer RD350, který poskytuje možnost 6GB a 12GB NL SAS a 3GB NL SATA disků a rozšířenou paměť s kapacitou až 1 TB. K dispozici je i 2U varianta RD450. Výbornou flexibilitou vynikají také servery RD550 (1U) a RD650 (2U). Servery rovněž umožňují kombinovat interní úložiště a disponují energeticky úspornými zdroji.

Servery pro virtualizaci zastupuje výkonný System x3550 M5 s kapacitou až 46 TB, jenž je schopný spolehlivě obsloužit téměř jakékoliv pracovní prostředí v softwarově definovaném datovém centru od infrastruktury po HPC. K dispozici je i jeho 2U verze System x3650 M5 s kapacitou až 112 TB. Celkovou nabídku pak doplňuje i vylepšený Flex System x240 M5, který najde uplatnění především u větších cloudových provozů, virtualizovaných infrastruktur a kritických aplikací.

Správa pomocí Lenovo XClarity

Uživatelé na třetí platformě potřebují mít k dispozici data a aplikace kdekoliv a kdykoliv. IT oddělení proto potřebuje trávit co nejméně času náročnou údržbou infrastruktury. Lenovo proto se svými servery nabízí komplexní řešení Lenovo XClarity pro efektivní správu hardwaru. Nejdůležitější procesy lze díky němu řídit přes jednoduché grafické rozhraní dostupné i přes mobilní aplikace. Výsledkem je úspora času i dalších zdrojů administrátorů a v neposlední řadě i rychlejší přístup koncových uživatelů.

Lenovo