Hlavní navigace

Nové tablety od Samsungu s Androidem kopírují Windows 8. Na přání uživatelů

8. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nebyly to pouze ohnuté a ohýbací televizory, co Samsung převedl na výstavě CES 2014. Obrovský výrobce spotřební elektroniky, který už stihl rovněž ovládnout svět Androidu, uvedl čtveřici tabletů s Androidem. Galaxy NotePro o velikosti 12,2“ doplňují tři zástupci rodiny Galaxy TabPro, které pokrývají velikosti 8,4“, 10,1“ a největší pak 12,2“. Dva největší modely představují první tablety uvedené velikosti a s rozlišením 2 560 × 1 600 bodů.

Tip: Galaxy NotePro a TabPro: Samsung má nové tablety hlavně pro práci

Všechny čtyři kousky přijdou na trh s nejnovějším Androidem 4.4. O konfiguracích jste se ale mohli dočíst už včera, tak se nebudeme opakovat. Ti bystřejší z vás jistě postřehli, že zelený robot si není podobný. Samsung se jal navrhnout nadstavbu, která nápadně připomíná dlaždicové rozhraní ve Windows 8. Styl Metra se se v podání korejského výrobce nazývá Magazine UX.

 

Ten ale tvrdí, že prostředí vzniklo na základě požadavků uživatelů, nikoli opisováním od konkurence. Shoneel Kolhatkar, starší ředitel produktového plánování, serveru Trusted Reviews prozradil, že na tom nezáleží. Dokud se prostředí uživatelům líbí, mohou jej přirovnávat k Windows, případně i jiným produktům.

No nic, ke kopírování dochází běžně. Microsoft dokonce může být hrdý na to, že se jeho výtvor dostal do podvědomí uživatelů/výrobců a je o něj zájem. Samsung sám se proslavil očividnými kopiemi. Velice oblíbeným zdrojem inspirace je Apple. Tomto tématu byl věnován i blog na Tumblru. Myslíte, že dojde k žalobě?

MMF24

Samsung Galaxy NotePro 12
Samsung Galaxy NotePro 12

Zdroj: Trusted Reviews