Hlavní navigace

Nové technologické centrum Nvidie pomůže Tegře do automobilů

9. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv nejvetší tržby Nvidie stále pochází z grafické divize, firma nelení a snaží se utrhnout něco z koláče system-on-chip (SoC). Tento týden proto otevřela nové technologické centrum zaměřené na automobilový průmysl ve městě Ann Arbor v Michiganu. Nvidia zde nezaložila nové centrum náhodou, město se 113 tisíci obyvateli je vzdáleno 70 km od automobilovou výrobou vyhlášeného Detroitu.

Automobilový průmysl je rostoucím odbytištěm čipů SoC, zákazníci požadují moderní technologické výdobytky a k obyčejné integrované navigaci GPS přibývají mnohé funkce, jež vyžadují potřebný výkon. Například Lexus do modelu GS osadil rovnou 12,3" displej a chlubil se tak největším rozměrem obrazovky. A palubní systémy se nestarají jen o navigaci, informace a zábavu, ačkoliv se běžně označují složeninou infotainment. Sdružují též funkce pomocných jízdních asistentů, jako je jízda v pruhu, sledování překážek, identifikace značek a noční vidění.

Tesla S 17" display by Tegra Zdroj: Nvidia

Nvidia nabízí svoji primární platformu Visual Computing Modules (VCM), která nabízí výrobcům snadnou integraci nejnovějších čipů Nvidia Tegra do vozu. Také poskytuje vývojovou platformu Jetson s širokým uplatněním. Tegra je aktuálně součástí okolo 4 miliónů vozů. Od začátku roku ji montuje Audi a VW, naleznete ji tak i v Golfu VII, dále čipy odebírají Tesla a BMW. Nvidia ale míří dál a chce získat pozice i u dalších výrobců včetně těch amerických.

KL24

 

Zdroj: [bit-tech]

Byl pro vás článek přínosný?