Hlavní navigace

Nové verze prohlížečů: Firefox 4.0 beta a Chrome 6

16. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šestá betaverze Firefoxu 4.0 je důležitým milníkem ve vývoji tohoto prohlížeče - má se jednat o funkčně kompletní betaverzi, obsahuje tedy všechny funkce, které budou i ve finálním vydání. Nečekaně, zejména v porovnání s předchozími několikadenními posuny, se šestá betaverze Firefoxu 4.0 objevila na oficiálních stránkách Mozilly předčasně.

Raději se však předem neradujte, neboť vývojáři provedli malý trik: Firefox 4.0 beta 6 jednoduše přejmenovali na Firefox 4.0 beta 7 a na prázdné místo po šesté betaverzi vložili upravenou předchozí testovací verzi, ve které opravili dvě chyby: pády na systémech Windows při spuštění prohlížeče a chyby při vykreslování s pluginy v systému Mac OS X.

Proto tato beta oním důležitým milníkem není, který by měl pod nálepkou „beta 7“ vyjít dle plánu pro původní šestou betaverzi. Pokud používáte nejnovější betaverze Firefoxu, měla by se vám automaticky nabídnout instalace nové verze, popřípadě ji můžete stáhnout z této stránky.

CS24

Mozilla není jedinou společností, která opravuje chyby. Google vydal novou stabilní a beta verzi prohlížeče Chrome, konkrétně Chrome 6.0.472.59, s několika opravenými chybami, zvyšující stabilitu i bezpečnost. Týkají se zejména poškození pracovní paměti (respektive dat v ní uložených) a pokusy pracovat s již uvolněnou pamětí, zmizet by měly i občasné pády během blokování vyskakovacích oken. Google Chrome by se měl aktualizovat na novou verzi automaticky, popřípadě si jej můžete stáhnout zde.

Zdroj: Mozilla, Google