Hlavní navigace

Nové zdroje Toughpower s výkonem 1000, 1200 a 1500 W

29. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Doposud měla série zdrojů Toughpower pouze jednoho zástupce splňujícího specifikaci 80Plus Silver, kterou získá zdroj s účinností vyšší než 85–89 %. Tím byl 1350W model, jenž byl představen v prosinci loňského roku. Tento zdroj se vyznačoval účinností 87–91 %, kterou se chlubí také nově představené modely.

Nové modely nahradí veterány ze série Toughpower se stejným výkonem, oproti nimž disponují moderními funkcemi ochrany proti přepětí, aktivním PFC a jsou vybaveny kvalitními japonskými kondenzátory.

Všechny zdroje se vejdou do standardu ATX, pouze 1500W model by mohl u některých skříní kolidovat s prostorem pro další zařízení. Jeho délka totiž činí rovných 22 cm. Nejvýkonnější model má také čtyři 12V větve, což je dvojnásobek oproti oběma slabším modelům.

K čistotě uvnitř skříně a lepšímu proudění vzduchu přispěje modulární kabeláž. Tu mají všechny modely. Jedinou výtku bych mohl mít k 13,5cm ventilátoru, který podle grafu uveřejněném na stránkách výrobce má i při nejnižších otáčkách produkovat hluk dnes mezi zdroji podprůměrných 26 dBA a postupně díky „inteligentní“ kontrole otáček, jež u kvalitních ventilátorů dokáže divy, se zvýší na 41 dBA při maximálním výkonu.

Pro zajímavost, 1350W model dosahoval maximální hlučnosti 32 dBA a při nejnižších otáčkách měl hlučnost slibných 18 dBA. Při bližším zkoumání si můžete povšimnout, že nově představené modely jsou osazeny jiným ventilátorem s více lopatkami. Možná se inženýři vyřádili jen na 1350W verzi, protože ta byla představena jako první a měla se vrýt do paměti spotřebitelů.

Výrobcem udávaná hodnota MTBF je 120 000 hodin a na zdroje je poskytována pětiletá záruční lhůta. Cena by se měla pohybovat zhruba na stejné úrovni jako u stávajících modelů. Za 1000W model zaplatíte čtyři tisíce korun a více, 1200W model pořídíte od šesti a půl tisíce korun. Cena 1500W zdroje se v cenících šplhá od osmi tisíc až k astronomickým deseti tisícům korun.

KL24

Zdroje: Thermaltake 1, 2, 3; TechConnect

Byl pro vás článek přínosný?