Hlavní navigace

Novinka Gmailu: automatický překlad e-mailů

20. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google dnes představil experimentální funkci Překlad zprávy (Message Translation). Nová technologie propojuje Gmail se službou Překladač Google (Google Translate), a umožňuje tak automatické překlady vašich elektronických zpráv do 41 světových jazyků.

Gmail je tak jedním z dalších produktů, v nichž Google databáze překladů mezi nejrůznějšími jazykovými mutacemi využívá. Již nyní si můžete prostřednictvím služeb portálu nechat přeložit celé webové stránky, vybrané texty, v cizím jazyce můžete díky technologii Překladače Google také vyhledávat.

Automatický překlad (tzv. translation bot) je také zajímavým doplňkem Gmail chatu. Díky této funkci lze v reálném čase překládat vaše konverzace a chatovat tak prakticky s kýmkoliv v jakémkoliv jazyce. Stačí si do chatu přidat překladač v odpovídajícím jazyce a poté ho přidat do konkrétní konverzace s cizincem. Překladač během konverzace automaticky posílá do chatu texty, přeložené do vybraného jazyka a nazpět.

Překlady zpráv by měly být na Gmailu k dispozici v Nastavení na záložce Laboratoř (Labs) v nejbližších hodinách. Novinka se týká i firemních uživatelů Google Apps, kteří si  Gmail Laboratoř aktivovali.

Byl pro vás článek přínosný?