Hlavní navigace

Novinka: sortiment Fractal Design

15. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Švédská firma Fractal Design je vám jistě neznámá: jak by také ne, když byla založena teprve v roce 2007! Hned o rok později, po úspěchu svých produktů v rodném Švédsku, se společnost rozhodla expandovat i na jiné trhy, v současnosti na ni můžete narazit v Německu, Česku, Itálii, Finsku, Švýcarsku a Velké Británii.

Fractal Design Logo

Fractal Design se zaměřuje na segment chlazení pro počítače, v jejich portfoliu produktů nalezneme jak ventilátory, tak protihluková udělátka. Výjimkou však nejsou ani skříně, klávesnice či zdroje, společnost se dále plánuje zaměřit zejména na segment HTPC, kde cítí šanci proražení na trh.

FD-FAN-120

Na našem trhu je zatím k nalezení série ventilátorů všech obvyklých velikostí, já jsem si vybral 120mm kousek s kódovým názvem „FD-FAN-120“. Parametrově stojí za pozornost, točí se rychlostí 1000 ot./min. při produkovaném hluku 15 dBA. Výkonnost je 38,3 CFM / 65 m3/h, podle všeho nepodporuje PWM regulaci. U jediného českého distributora je za cenu cca 140 Kč včetně daně, čímž se stává ještě atraktivnějším.

MMF24

Pro shlédnutí celého portfolia doporučuji navštívení stránek Fractal-Design.com, je pravděpodobné, že jejich sortiment produktů se k nám začne dostávat do několika měsíců.

Zdroj: Fractal Design via Bostar.cz, thanks Hannes Wallin for additional info

Autor článku