Hlavní navigace

Novinky: AIMP 2.60, Bing4Free 1.0, ZoneAlarm Free 9.1 a další

5. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

AIMP 2.60 CZ - Oficiální stránka

Ruský klon Winampu, jak by se dal AIMP nazvat, si minimálně v našich končinách získal poměrně velkou popularitu. Vývoj Winampu se v posledních letech začal ubírat směrem, který zdaleka nesedl každému - a právě zastáncům staré klasiky se bude asi AIMP líbit nejvíce. Podporuje velké množství hudebních formátů, rozložení ovládacích prvků přehrávače se velmi podobá zmiňovanému vzoru. Skinování programu se věnovala značná část vývoje poslední verze, za což je uživatel odměněn alespoň třemi novými vzhledy. Audiofilové ocení spíše vysoce kvalitní zpracování zvuku a 18-pásmový ekvalizér.

AIMP dále podporuje internetová rádia, službu Last.fm, můžete s ním přidávat písničky do fronty, případně jej rozšířit různými doplňky. Během instalace dostanete možnost vytvořit přenosnou verzi. Dlouhý výpis funkcí si přečtěte na oficiální stránce.

ZoneAlarm Free 9.1.007.002 EN - Oficiální stránka

Již devátá generace veterána na poli firewallů přichází překvapivě ve jménu sebezdokonalení. Podobně jako konkurence se ZoneAlarm snaží o maximálně jednoduché ovládání. Instalační program vám pomůže s nastavením - nemusíte ale nutně spoléhat na automatiku, nastavit vše můžete ručně. Jakmile se některý z programů začne dožadovat připojení k internetu, ZoneAlarm se vás dotáže, zda má žádost povolit, nebo zamítnout. Tvůrci se hlavního uživatelského rozhraní tentokrát v podstatě ani nedotkli, zato zapracovali na zrychlení odezvy při práci s programem a vylepšili jeho stabilitu. Na seznamu podporovaných systémů se již nachází i Windows 7.

Návod: Jak na nastavení firewallu ZoneAlarm
Čtěte také: Firewall ve Windows Vista není obyčejná hračka
Mohlo by vás zajímat: Comodo Internet Security: firewall s antivirem v jednom balení

Bing4Free 1.0 EN - Oficiální stránka

Novější edice Windows vám dokáží zpříjemnit pobyt na PC automatickou výměnou pozadí na ploše. Jste však odkázaní pouze na tapety nacházející se na vašem pevném disku. Prográmek Bing4Free stahuje obrázky z internetu, takže o žádném stereotypu nemůže být řeč. Pro vyhledávání používá stále oblíbenější vyhledávač Bing. Prozatím bohužel nelze specifikovat rozměry vyhledávaných snímků, Bing4Free se implicitně porozhlíží po wallpaperech v rozlišení 958 x 512. Jelikož ale máme tu čest s prvním vydáním, můžeme předpokládat, že to autor v budoucnu napraví. Snadno si alespoň přizpůsobíte frekvenci výměny pozadí.

Shareaza 2.5.1.0 CZ - Oficiální stránka

O svém výtvoru autoři říkají, že jde o nejluxusnější a nejsofistikovanější systém pro sdílení souborů. Shareaza totiž dohromady spojuje čtyři nezávislé P2P sítě: BitTorrent, eDonkey2000, Gnutella a Gnutella2. Poslední jmenovaná zastává pozici nativní sítě, stahovat nicméně můžete ze všech naráz. A pokud narazíte na soubor, který se nachází na více sítích, můžete jej v nejlepším případě stahovat až ze čtyř sítí najednou! Sociální funkce ovlivnily také Shareazu, neboť svým uživatelům nabízí jednoduchý chat, nasdílený obsah můžete rovněž hodnotit a komentovat. Tento program poslouží zároveň i k přehrávání multimediálních souborů, včetně těch nekompletních.

gDoc Creator 2.1 EN - Oficiální stránka

Program gDoc Creator je v mnoha směrech unikátní - dává zadarmo možnost jednoduše zkonvertovat dokumenty vytvořené v aplikacích Word, Excel a PowerPoint do souboru PDF nebo XPS. Převod však funguje i opačným směrem, tedy alespoň z PDF do klasického wordovského dokumentu ano. gDoc Creator se dokáže integrovat do sady Microsoft Office 2003 a 2007, odkud posléze můžete soubory přímo převádět. Program tvůrci dovolují používat zdarma, podmínkou je jen registrace.

Media Cope EN - Oficiální stránka

Media Cope je po všech stránkách naprosto nevšední přehrávač multimédií. Uživatelské rozhraní rozděluje několik panelů, v prvním se standardně přehrávají média. Způsob, jakým tvůrci pojali ovládání ale rozhodně nepřipomíná žádný známý přehrávač, viz obrázek níže. Druhý panel skrývá jednoduché studio pro úpravu videa a zvuku. V ostatních panelech se nachází podobní pomocníci, například nástroj pro konvertování multimediálních souborů, a dokonce také úpravna fotek.

MMF24

V prohlížečích Internet Explorer a Firefox by měl fungovat celoobrazovkový režim pro obrázky, aktivuje se prostřednictvím nabídky vyvolané klepnutím pravým tlačítkem myši. Podobně by měl být Media Cope schopný interpretovat označený text mluveným slovem. Podle ohlasů tyto funkce však zdaleka nepracují na každé konfiguraci.

Další novinky, které byste neměli minout: