Hlavní navigace

Novinky: BootRacer 4.0 beta, IObit SmartDefrag 2.6, MiniBin 4 a další

5. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Media Player Classic Home Cinema 1.6.4 CZOficiální stránka

Oblíbený přehrávač se spartánským uživatelským prostředím si kolem sebe drží skupinu věrných uživatelů. Patříte k nim i vy? Pak nastražte uši, vývojový tým dal dohromady několik vylepšení. Máme tu čest s primárně běžným servisním vydáním, přeci jen ale Media Player Classic Home Cinema obsahuje pár zajímavých novinek, jako třeba podporu rozlišení 4K u procesorů s integrovaným grafickým čipem Intel HD Graphics 4000. Na liště s průběhem přehrávání se zobrazují indikátory toho, kde se nachází kapitoly.

Názvy kapitol se ukáží, když nad indikátor najedete myší. Vylepšení titulků na DVD doplňuje výchozí maximální rozlišení titulků, jež kopíruje aktuální rozlišení ve Windows. Autoři přidali klávesy pro postupné zvyšování a snižování hlasitosti o jeden stupínek. Stahovat můžete i přenosnou verzi přehrávače Media Player Classic Home Cinema.

Media Player Classic Home Cinema 1.6.4

 

uTorrent 3.3 alfa CZOficiální stránka

Víte, kdo sleduje přenosy v síti BitTorrent? Ne. Jenže to neznamená, že se špionáží nikdo nezabývá. Velmi pravděpodobně je veřejný provoz výměnné sítě nějak sledován. Jak s těmito praktikami bojovat? Výrobce miniaturního klientu uTorrent přichází s možným řešením. Připravovaná verze 3.3 se chová jinak. Vaše ID se dříve měnilo s každým spuštěním aplikace, teď se ale bude proměňovat i za chodu. uTorrent tedy dohání konkurenci a znesnadní sledovačům jejich práci.

 

Již nebude tak snadné vás identifikovat a získat údaje o tom, co a kdy jste stahovali. Vývojáři v uTorrentu 3.3 rovněž přepsali podstatnou část kódu, více vláken přinese vyšší výkon. Ve výhodě budou ti, kteří mají v počítači více disků. Pokud nemáte, nevadí. Klient nebude pojídat tolik výkonu, neměl by zasekávat celý počítač. Rané vývojové sestavení však nedoporučujeme nasadit do běžného provozu.

uTorrent 3.3 alfa

 

 

MiniBin 4.0.0.2 ENOficiální stránka

Zastánci desktopu se obvykle shodnou v tom, že si oblíbili oznamovací oblast. U mnohých jedinců vzniká potřeba mít aplikace dostupné právě zde. Místo minimalizace na hlavní panel tak lze často zvolit skrývání do oznamovací oblasti u hodin. V tomto místě můžete mít také Koš. Přeci jen, jestli s počítačem pracujete často, pravděpodobně víte, jak to chodí. Pro (omylem) vyhozená data se člověk do Koše vrací docela často. MiniBin oproti statickému zástupci, kterého byste si mohli připnout na hlavní panel, přináší několik výhod.

Když pominu tu nejočividnější, a sice že je dostupný vedle hodin, vám dovolí vysypávat obsah Koše z kontextové nabídky. Zdatně tak supluje ikonku Koše z plochy. Kdybyste rádi přenosnou edici, při instalaci zakažte integraci se systémem. V takovém případě se aplikace jen rozbalí do vybraného adresáře.

MiniBin 4.0.0.2

 

IObit SmartDefrag 2.6 CZOficiální stránka

Ačkoli to zatím příslušná stránka na IObit.com nezaregistrovala, nabízí ke stažení novou verzi nástroje na defragmentaci pevných disků. SmartDefrag 2.6 nepřináší žádné převratné novinky, ale vylepšuje stávající funkce. Myslíme si ale, že byste o této aplikaci měli vědět. Zadarmo vyplodí hodně muziky. Velmi rychlá a účinná defragmentace může probíhat automaticky na pozadí, při nečinnosti. Pravidla pro samovolné spouštění si nastavíte sami, jak uznáte za vhodné. Vytížení počítače a časový limit pro nečinnost vám dávají do rukou vše potřebné.

Obyčejnou defragmentaci doprovází pokročilé defragmentování systémových souborů při spuštění počítače. Na ty nelze jindy sáhnout, protože je Windows využívají. Program si rozumí i s disky typu SSD, které se dle zavedených pravidel dávat do pořádku nesmí. Když se smíříte s lehce přeplácaným grafickým prostředím, dostanete velmi dobrý nástroj. Zdarma, navíc v češtině.

IObit SmartDefrag 2.6

 

 

BootRacer 4.0 beta ENOficiální stránka

Jak změřit rychlost spouštění počítače? Se stopkami? Ano, to jde, ale existují přesnější metody. A především pohodlnější, protože mačkat stopky každou chvíli a dávat pozor na to, kdy vlastně máte ručičku zastavit, člověka přestane po chvíli bavit. Jestliže si sami vylepšujete počítač a rádi byste se přesvědčili o tom, jak se vám daří ladit výkon hardwaru a softwaru, abyste spouštění co nejvíce uspíšili, zkuste BootRacer.

Čtvrtá generace již hlásí kompatibilitu s Windows 8, což považujeme za důležité, neboť v souvislosti s novým operačním systémem se rozběhne soutěžení v tom, za kolik vteřin se komu počítač spustí. Osmičky startují velmi rychle, což bude nadšence do ladění dráždit. BootRacer vám řekne, kolik času uběhlo od spuštění a kolik jste strávili přihlašováním. Díky tomu získáte přesné výsledky.

BootRacer 4.0 beta

 

 

Emsisoft Online Armor 6.0 ENOficiální stránka

Jestliže se řadí k lidem, kteří nedůvěřují vestavěnému firewallu ve Windows, bude pro vás Emsisoft Online Armor představovat atraktivní lákadlo. Bezpečnostní aplikace slibuje lepší zabezpečení počítače, byť je zdarma dostupná edice osekaná. Výborná brána firewall v šesté řadě nezpůsobí davové nadšení, ale evolučními krůčky postupuje správným směrem. Vývojáři tak zaručují kompatibilitu s Windows 8. Právě na to máme v poslední době pifku, protože Osmičky vychází již za necelý měsíc.

Potěší zjednodušený instalační program a lepší výkon. Kromě těchto tradičních novinek se můžete těšit na snížený počet upozornění. Méně obtěžování vítáme, protože příliš vysoký počet vyskakujících oken uživatele odrazí a vyděsí. Případně pak začnete automaticky všechno potvrzovat, což v případě síťové komunikace není zrovna dobrý nápad.

MMF24

Emsisoft Online Armor 6.0

 

Další důležité novinky: