Hlavní navigace

Novinky: Chrome 4, NetSearch Pro a Perfect PDF Reader

22. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

NetSearch Professional 4.0CZ - Stránka na Slunečnice.cz

Rádi zkoušíte exotické webové prohlížeče? Pak nezapomeňte na NetSearch Professional 4, který dokonce pochází od českého autora. Nejedná se sice o žádnou specialitu, ale každý pokus se počítá. Strohé namodralé rozhraní automaticky vyplní celou obrazovku, čímž sice maximalizuje plochu pro webový obsah vykreslovaný Tridentem od Microsoftu, ale znemožní taky snadné přepínání mezi ostatními programy, což ale může být plus, pokud nechcete být při svých internetových toulkách rušeni dalšími spuštěnými aplikacemi (na dotěrné kolegy/rodinné příslušníky/hmyz budete stále muset vymyslet něco jiného). Program má dokonce jakousi podporu panelů a Lite verzi, která eliminuje všechny prvky až na adresní řádek a webový obsah. Autor bohužel zapomněl v Lite verzi na tlačítko na uzavření (nebo jej velmi důmyslně schoval), a proto bude muset přijít na řadu kombinace Alt+F4.

Google Chrome 4CZ - Oficiální stránka

Stále byste rádi něco exotického, ale na profesionálnější úrovni? Pak vyzkoušejte čtvrtou verzi Google Chrome, která je prozatím ve stádiu vývoje. Naleznete ji na Dev kanálu a samozřejmě se budete muset smířit s nedodělky, ať už se jedná o nehotové funkce nebo chyby. Na druhou stranu přibyla synchronizace oblíbených položek s vašim Google účtem spuštěním programu s parametrem --enable-sync. Nechybí podpora vzhledů z třetí verze a významné zvýšení rychlosti prohlížeče, alespoň dle tvrzení autorů. O něco stabilnější je již zmíněná třetí verze v Beta kanálu, stabilní kanál okupuje stále druhá verze.

Perfect PDF Reader 5EN - Oficiální stránka

Nejen webem je člověk živ a občas narazíte na nějaký ten PDF dokument, např. v podobě e-knih nebo studijních materiálů. Oficiální Adobe Acrobat Reader se vyvinul v poměrně velký a těžkopádný balík softwaru a navíc v bezplatné verzi některé pokročilé funkce chybí. Perfect PDF Reader poslouží jako zajímavá alternativa. V líbivém rozhraní s panelem Ribbon z Microsoft Office 2007 zaobaluje podporu pro čtení PDF souborů, stejně jako jejich export ve formě čistého textu, ale i obrázků. Text lze i extrahovat po kouscích, stejně jako obrázky, ať už pomocí nástrojů výběru, nebo pomocí prohlížeče všech obrázků zahrnutých v dokumentu. Stránky lze zobrazovat v několika módech a dokonce vyplňovat a ukládat formuláře, či je digitálně podepisovat. Samozřejmě nechybí podpora pro tisk a vyhledávání v dokumentu.

Talking Keepinhead PC Free 1.1.7CZ - Oficiální stránka

S Perfect PDF Readerem už studujete e-knihy a další digitální učivo, ale stále ne a ne si něco zapamatovat? Zde přijde na řadu program Talking Keepinhead, jenž vám pomůže zapamatovat si cokoliv pomocí kartiček. Primárním účelem je samozřejmě studium cizích jazyků, kde přijde vhod možnost přehrání fráze (pomocí hlasového syntetizéru). Kartičky s výrazy jsou organizovány do databází, přičemž si lze jak vytvářet a sdílet s ostatními své vlastní, tak stahovat hotové kartičky ostatních uživatelů. Sdílecí část bohužel vyžaduje registraci na webu programu. Potěší i jistá propracovanost učící části (program není pouze hloupým zobrazovačem předdefinovaného textu, ale nabízí jednoduché informace o průběhu studia) a existence verze pro mobilní telefony s možností synchronizace databází. Pokud se vám stránka zobrazuje v angličtině, přepněte ji do češtiny přepínačem v patičce.

X2X Free Audio ConverterEN - Oficiální stránka

Až vás z učení rozbolí hlava, pomůže chvíle relaxace s vaší oblíbenou hudbou. Jenže zrovna naschvál váš MP3 přehrávač nezvládá určitý formát audiosouborů. X2X Free Audio Converter v takové situaci snadno pomůže, bez obtěžování složitým nastavením. Jednoduše vyberete zdrojové soubory, zvolíte cílový formát a kvalitu, zadáte výstupní adresář a spustíte převod. Program zvládá konverzi do MP3, AAC, WAV, OGG a WMA. Jako zdrojové soubory mu můžete předhodit i videosoubory, přičemž program z nich extrahuje pouze zvukovou složku.

Realtime Picture Convertor 5SK, EN - Oficiální stránka

Hudbu máte převedenou a při jejím poslechu si procházíte fotky z dovolené. Rádi byste některé poslali svým známým, jenže posílat desítky, možná i stovky megabajtů přes internet není zrovna příliš vhodné. Zde na řadu přijde nástroj pro jejich rekompresi, případně převod do jiného formátu. Realtime Picture Convertor ze slovenské produkce má tu výhodu, že okamžitě vidíte, jak bude nový obrázek vypadat. Kromě změny kompresního poměru lze obrázek samozřejmě zmenšit, popřípadě přidat speciální efekty. Obrázky lze konvertovat i dávkově. Program nabízí i několik dalších speciálních funkcí jako je například graf poměru komprese/velikost souboru.

CS24

Další zajímavé programy