Hlavní navigace

Novinky: Image Tuner, Evil Player, TeraCopy a další

27. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

MuvEnum Address Bar 5.0.3.0 EN - Oficiální stránka

Chybí vám adresní řádek umístěný na hlavním panelu, který se Microsoft rozhodl ve Windows XP SP3 odstranit? Pak vyzkoušejte alternativu MuvEnum Address Bar, jež toho umí mnohem víc a funguje i v nových Windows 7. Otevírá složky a soubory, vyhledává v internetu, ale také ve vašich oblíbených položkách (záložkách, chcete-li) a v historii prohlížení.

Spolupracuje přitom snad se všemi prohlížeči: nezalekne se Internet Exploreru, Firefoxu, Opery, Safari, ani Google Chrome. Placená verze navíc částečně nahrazuje kalkulačku.

Image Tuner 1.0 EN - Oficiální stránka

Sehnat jednoduchý freewarový program pro hromadné akce s obrázky ve skutečnosti není zase tak lehké. Image Tuner jako jeden z mála takové požadavky splňuje. Ve vcelku prostém uživatelském prostředí se ztratí málokdo, nevadí zde ani neznalost angličtiny. Po přidání libovolného množství snímků si v postranní liště nejprve vyberete místo, kam je chcete uložit.

Dále si musíte rozmyslet, zda se má změnit rozlišení (Image Tuner má mimo jiné předpřipravená rozlišení pro iPod, iPhone, Facebook, Twitter, DVD atp.), formát (JPEG, PNG, GIF, TIFF, a BMP) nebo dokonce název obrázků. Přidat můžete i vodoznak.

Evil Player 1.30 CZ - Oficiální stránka

Miniaturní hudební přehrávač Evil Player se vydává cestou těžkého minimalismu. Celý program je reprezentován jedním malým oknem, seznamem skladeb. Kromě něj byste tu marně hledali byť jen jediné tlačítko. Klávesové zkratky ovládají všechny funkce (přehrát, pozastavit, ovládání hlasitosti, atd.), druhá varianta představuje nepraktické hledání ovládání v menu.

Výhoda je ale nasnadě - Evil Player si z paměti ukousne zhruba 1MB. Kromě normálních hudebních formátů si program poradí se streamováním rádií (SHOUTcast/ICEcast/ICEcast2), dokonce je umí nahrávat. Autor si vzpomněl i na službu Last.fm, kterou program také podporuje.

TeraCopy 2.0 EN - Oficiální stránka

Kopírování velkého množství souborů bez správného nástroje člověka pěkně otráví. TeraCopy nabízí velmi rychlé kopírování/přesouvání a k tomu kontrolu celistvosti souborů. Integruje se do uživatelského rozhraní Windows a schovává se do místní nabídky - stačí klepnutí pravým tlačítkem myši na soubor či složku a po zvolení TeraCopy vyskočí hezké okénko s proveditelnými operacemi (viz. obrázek). V něm vyberete požadovanou akci. Pokročilejší možnosti jsou bohužel dostupné jen v placené verzi.

ReNamer 5.50 EN - Oficiální stránka

Všemocná pomůcka ReNamer pro změnu umožňuje hromadné přejmenovávání souborů. Máte jich stovku před sebou? Pak rozhodně využijte jeho služeb - pravidla pro změnu názvu v něm nastavíte do nejmenších detailů a přesně podle svých představ.

Odstranění znaků, přidání pořadového čísla, nahrazení jednoho slova jiným a mnoho dalšího se stává s ReNamerem jednoduchou záležitostí. Pokročilí uživatelé si vyhrají s pravidly v PascalScriptu.

Advanced SystemCare Free 3.3.3 CZ - Oficiální stránka

Hoši z IObit mají na triku velmi povedený Smart Defrag nebo sadu pro údržbu počítače Advanced SystemCare Free. Ta se zadarmo postará o chod systému díky několika nástrojům, které které vyčistí disk od zbytečných souborů a registr od starých klíčů.

Snad všechny součásti programu byly v novém vydání vylepšeny, přibyla dokonce pomůcka na defragmentaci disku. Advanced SystemCare Free slibuje i odstranění spyware a podobných dalších breberek. Vývojáři se zaměřili na co nejjednodušší ovládání programu, o tom si ostatně můžete udělat závěr sami z obrázku níže.

MMF24

Mám ovšem povinnost vás upozornit na opatrné zacházení s tímto programem.

Další novinky, které byste neměli minout: