Hlavní navigace

Novinky: NetTraffic 1.19.3, Nitro Reader 3.5, LastPass 2.0.20 a další

15. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

HostsMan 4.0.91 beta 11 ENOficiální stránka

Víte, co je to soubor s názvem hosts? Pokud ne, nástroj HostsMan vám k užitku nebude. Pokud ale máte představu a host čas od času upravujete, nevynechejte příležitost si práci s tímto souborem usnadnit. Můžete jej snadno editovat v Poznámkovém bloku, nebo pomocí integrovaného nástroje. Ze sofistikovanějších funkcí bych jmenoval zálohování, importování nebo exportování hosts. Aby toho nebylo málo, můžete snadno vyprázdnit mezipaměť pro servery DNS. Aplikace to v případě potřeby udělá za vás. Díky jedné z posledních novinek můžete ze souboru nechat odstranit prázdné řádky.

Betaverzi každopádně používejte s opatrností. Kdybyste neradi zbytečně riskovali, sáhněte po stabilní řadě HostsMan. Podporuje Windows XP SP2 a novější. Stáhnout můžete přenosnou edici, nebo běžný instalační program. Volba je na vás.

HostsMan 4.0.91 beta 11
HostsMan 4.0.91 beta 11

NetTraffic 1.19.3 ENOficiální stránka

Když nad tím uvažuji, tak netrpíme žádným nadbytkem jednoduchých aplikací na sledování rychlosti a objemu dat přenášených z internetu. Spolehlivých aplikací, které by nepřerostly do mamutích rozměrů, se moc nevyskytuje. NetTraffic působí trochu jako zjevení, které se například mně osobně velmi zamlouvá. V malém okénku můžete sledovat aktuální vytížení sítě, i s obvyklým grafem, zaznamenávajícím rychlost stahování a odesílání. Aby se vám nepletlo více sítí dohromady, můžete si ke sledování vybrat pouze konkrétní zařízení.

 

Kromě toho NetTraffic dovede vytvořit grafy a nemálo času strávíte v okně se statistikou. Uvidíte aktuální stav přenosů, průměry a dokonce predikci. Na malém prostor si zkrátka dalo dostaveníčko nespočet různých čísel, které se navíc průběžně proměňují. Pro určitou skupinu lidí, kteří si našli zálibu ve statistice, je NetTraffic opravdu dobré řešení. Takových je jako šafránu. Škoda jen, že autoři neposkytují ke stažení přenosnou edici. Aplikace vyžaduje .NET Framework 2.0 nebo novější a pracuje ve Windows 2000 až Windows 8.

NetTraffic 1.19.3
NetTraffic 1.19.3

Nitro Reader 3.5 ENOficiální stránka

Jedna z našich oblíbených čteček dokumentů ve formátu PDF byla povýšena a my se podíváme, jaké přísliby autoři přinesli. Kupodivu jsme zjistili, že novinky neospravedlňují ten náhlý skok v číslování verzí. Kromě podpory formulářů typu XFA aplikace usnadňuje manipulaci s přiloženými soubory skrze nový panel. Významně byl prý vylepšen zásuvný modul pro prohlížeče, stejně tak se vývojový tým chlubí znatelnými novinkami, které zlepšují výkon Nitro Reader v mnoha oblastech. Ačkoli bychom rádi byli svědky více inovací, celkem si nemáme nač stěžovat. Aplikace své konkurenty nadále trumfuje některými funkcemi, např. Ribbonem nebo virtuální tiskárnou pro tvorbu pédéefek.

Nitro Reader 3.5
Nitro Reader 3.5

KnowledgeBase Builder 1.0 ENOficiální stránka

Myšlenkové mapy jsou oblíbeným prostředkem k tomu, jak si srovnat věci v hlavě. Velmi nápomocné se ukázaly být při brainstormingu. Na spojování bublinek a řazení do kategorií podle významu nedají dopustit ti, kteří si již někdy myšlenkovou mapu vytvořili. Zkraje února vyšel další pěkný nástroj, kde můžete vytvářet až extrémní mapy. Tentokrát však vaši obrazovku nezaplní nevinně vypadající obláčky. KnowledgeBase Builder ohromí zpracováním myšlenkových map, které se vymyká zavedeným standardům. Možná, že pro někoho bude nástroj až příliš složitý a zbytečně komplikovaný, ale stojí za to jej vyzkoušet.

Těšte se na integrované vyhledávání, robustní prostředí, krásnou presentaci a integrované vyhledávání. Na to, že jde o aplikaci poskytovanou zdarma, si nemáme nač stěžovat. Dojem komplexnosti umocňují úrovně – jednoduše můžete „zazoomovat“ na detaily a objevíte další pojítka. Autoři nicméně nedovolí, abyste ji používali jinak než nekomerčně.

KnowledgeBase Builder 1.0
KnowledgeBase Builder 1.0

LastPass 2.0.20/2.0.21 ENOficiální stránka

Když začneme nějaké softwarové řešení používat, mnohdy u něj nedobrovolně setrváme i několik let. Když si například začnete ukládat hesla do služby LastPass, migrovat jinam se vám kvůli potenciální komplikacím nebude chtít. Naštěstí si na odchod nevzpomenete, protože autoři zmíněné služby dobře pokrývají platformy. Správu hesel na vlastní způsob naroubovali do všech hlavních prohlížečů, včetně méně používané Opery. Svůj virtuální trezor pak můžete spravovat v libovolném prohlížeči a v mobilu. Dovednosti doplňků pro prohlížeče se mohou lehce odlišovat. Od poslední verze se na seznamu podporovaných produktů nachází Maxthon.

Vývojáři do světa vypustili rovněž dotekovou aplikaci pro Windows 8. Jiná novinka představuje počítadlo, které naznačuje skóre, lišící se podle toho, kolik dat jste do trezoru uložili. Kalkuluje se také kvalita hesel (délka, komplexnost atp.). Nově v hlavní nabídce naleznete generátor bezpečných hesel. Doplněk po sobě i uklidí data, když se odhlásíte. To znamená, že se již nebudete moci přihlašovat pomocí údajů, které do příslušných políček na webech vyplnil LastPass. Úpravami algoritmu vývojáři navíc dosáhli rychlejšího přihlášení.

LastPass 2.0.20/2.0.21
LastPass 2.0.20/2.0.21

KL24

FotoSketcher 2.41 CZOficiální stránka

Jistě znáte všemožná udělátka na práci s fotografiemi. Mobilní telefony jich okupuje skutečně hodně. Také na počítači si nějaký šikovný nástroj najdete. FotoSketcher ale více než kdo jiný napodobuje to, k čemu podobné aplikace ve smartphonech vlastně máme. Pomocí pár klepnutí vám dovolí aplikovat na obrázky všemožné filtry. Aniž byste museli být nadaní umělci, snadno vytvoříte cosi, co se jako malé umělecké dílko tvářit bude. Chcete zajímavý výtvor, s nímž byste si ozdobili plochu? Vždy si vyberete efekt a následně upravujete vlastnosti. S FotoSketcherem hravě strávíte tolik času, až se budete sami divit.

FotoSketcher 2.41
FotoSketcher 2.41

Další důležité novinky:

Byl pro vás článek přínosný?