Hlavní navigace

Novinky od LG: 3D notebook A540-T/D a A540-P s IPS displejem

19. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tenký patnáctipalcový notebook LG A540-H, představený na letošním CESu, se brzy dočká dalších dvou sourozenců. Jeden z nich nabídne 3D displej bez nutnosti používat brýle a druhý, s přídomkem P, dostane displej využívající technologii IPS (resp. AH-IPS), což slibuje výrazně lepší pozorovací úhly a dost možná i celkově kvalitnější obraz.

LG A540-T/D a A540-P

Originální zpráva je v korejštině, takže jsme se museli spolehnout na automatický překlad. Nicméně pochytili jsme aspoň to, že model T/D bude mít Full HD displej s možností 3D zobrazení bez brýlí, podobně jako třeba Toshiba Qosmio F750. Výhodou je samozřejmě pohodlnější sledování 3D obrazu, nevýhodou pak bývá to, že se na 3D filmy může dívat jen jeden člověk – obraz je přizpůsobený právě jeho očím, která jsou sledována webkamerou, a pro více lidí to logicky nastavit nelze.

Ještě zajímavěji působí model P se zmíněným IPS displejem. Tato technologie má sice také své nevýhody a použitý AH-IPS panel nejspíš nebude dosahovat kvalit drahých stolních displejů, ale oproti běžně používaným panelům s matricí TN se bude nepochybně jednat o slušný kvalitativní posun k lepšímu.

 

Hardwarovou výbavu bude zajišťovat, jak je to teď u nově představovaných notebooků obvyklé Intel a Nvidia. Ivy Bridge ani Kepler se ovšem tentokrát zřejmě nekonají, A540 dostane starší, ale stále dobré procesory Sandy Bridge (konkrétněji čtyřjádra Core i7) a grafiky GeForce GT 555M – mainstream použitelný i na hry.

KL24

K nám do střední Evropy se notebooky zřejmě nedostanou, jihovýchodní Asie a možná i severní Amerika se na ně ovšem mohou těšit zřejmě již v nejbližších dnech.

Zdroj: LG Korea (via Engadget)

Byl pro vás článek přínosný?