Hlavní navigace

Novinky: Panda Cloud Antivirus 2.1, Writemonkey 2.4 a další

8. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Panda Cloud Antivirus 2.1 SKOficiální stránka

Microsoft nedáno pohořel v testu antivirových řešení. Jeho Security Essentials podaly nejhorší výkon ze všech účastníků. Nemůžeme vám zaručit, že vás Panda Cloud Antivirus ochrání o sto procent lépe, zato vám slibujeme, že jde o první zcela cloudový antivirus. Jak placená, tak zdarma dostupná edice byla opět vylepšena. Tentokrát se program brání nově objeveným útokům, které přichází skrze díry v různých aplikacích.

Ochranný štít se efektivně brání napadení skrze děravé Javy, Flash Playery a Adobe Readery. Malware zlikviduje dřív, než havěť skrze čerstvě objevené zranitelnosti napadne váš počítač. Dále, rozšířená detekce se týká především dosud neznámých kousků virů a jiných breberek. Díky cloudu se zpráva o novém malwaru rychle dostane k tvůrcům antiviru a ti mohou rychle chránit uživatele. Panda Cloud Antivirus 2.1 dále obsahuje zabezpečení dotekových aplikací pro Windows 8. Kontroluje je v reálném čase.

Panda Cloud Antivirus 2.1

Writemonkey 2.4 ENOficiální stránka

Jaký textový editor je nejlepší? V mnoha situacích právě ten, který vás bude nejméně rozptylovat. Hra na efekt není na místě, když se potřebujete soustředit na text a něco vás neustále vyvádí z míry, rozptyluje a rozčiluje. Čerstvá aktualizace editoru Writemonkey zajišťuje běh ve Windows 8. Zaměřuje se totiž na podporu technologie .NET Framework 4, kterou od počátku naleznete právě ve zmíněném operačním systému. Podle vlastních preferencí nyní můžete volit práci ve více oknech, nebo všechno dění směřovat do jediného okna.

 

Novinky a úpravy aplikaci jedině přilepšují. Již tak jsme Writemonkey chválili za dostupnost přenosné edice. Pokud píšete, oceníte sledování svého výkonu a vyhodnocení. Některé funkce přirozeně fungují nejlépe s anglicky psanými texty. Přesto si můžete měřit čas a sledovat počet napsaných slov. Rušit vás nic nebude – pakliže ovšem považujete zvuk psaní na stroji za příjemný, můžete si jej zapnut a při psaní relaxovat. S orientací v dlouhých dokumentech vám pomohou záložky.

Writemonkey 2.4

Bitdefender 60-Second Virus Scanner ENOficiální stránka

Antivirové řešení od společnosti Bitdefender sice není zdarma, vývojáři se nám aspoň snaží zavděčit zcela novým nástrojem na jednorázové použití. 60-Second Virus Scanner nenahradí plnohodnotný antivirus s rezidentní ochranou. Nejedná se dokonce ani o jeden z nástrojů, které slouží k prohledávání konkrétních souborů, přestože tohoto dojem rychle nabudete. Bitdefender tentokrát přinesl jakéhosi kontrolora, jenž ověří zabezpečení počítače.

Proklepne si váš antivirový program a firewall, ověří si, zda máte zapnuté Řízení uživatelských účtů a automatické aktualizace. Připomíná proto OPSWAT Security Score, o němž jsme hovořili minulý týden. Na rozdíl od něj ale Bitdefender 60-Second Virus Scanner počítá s tím, že se z vašeho počítače jen tak neodstěhuje a přímo vyhledává malware mezi běžícími procesy. Skenování ve výchozím stavu probíhá jedenkrát za den. Jakmile se něco pokazí, dozvíte se o tom. Aplikace podporuje jak stará Windows XP, tak nejnovější Windows 8.

Bitdefender 60-Second Virus Scanner

Speckie 5.6 CZOficiální stránka

Kontrola pravopisu byla pro Microsoft dlouhodobou dobu něčím, co si schovával jen pro své textové editory. Jeho prohlížeč se ji naučil až nedávno, a to ještě vlastně nehovoříme ani tak o funkci Internet Exploreru, jako o přímé součásti Windows 8. Konkurence přitom pravopis kontroluje celá léta. Pro Internet Explorer vzniklo řešení neoficiální, od třetí strany. To již hlásí kompatibilitu s Windows 8 a Internet Explorerem 10. To kdybyste se nechtěli spoléhat na Microsoft. Speckie podporuje všechny verze jmenovaného prohlížeče od šesté verze. Včetně 64botových edicí.

Instalační balíček autoři poskytují zvlášť pro majitele Windows 8, samostatný balíček pak dostávají uživatelé předchozích Windows. V posledním vydání z aplikace zmizelo volitelné oznamování o dostupnosti nové betaverze. Opraveno bylo rovněž pár chyb. Aplikace již obsahuje český překlad, slovník si musíte následně doinstalovat. Proces je to ale nanejvýš jednoduchý.

Speckie 5.6

System Explorer 4.0 CZOficiální stránka

Představte si, že by se Správce úloh naučil kontrolovat procesy a hlásil by vám všechny podezřelé. Dokázal by vám o nich prozradit tolik, že by se tajná informační služba neměla za co stydět. Správce úloh ve Windows 8 obsahuje řadu významných vylepšení, nikdy ale nedosáhne takové úrovně, jako by si někteří pokročilejší uživatelé přáli. Nevadí, vždyť máme System Explorer. Nemusíte jej instalovat, pokud nechcete, přitom vám může výrazně pomoci s udržením situace v operačním systému pod kontrolou. Už žádné vyhrocené situace.

Pod kontrolou budete mít položky po spuštění, procesy, doplňky pro IE, ovladače nebo dokonce otevřené soubory. Výkon můžete sledovat na rozmáchlé stránce, skládající se z mnoha grafů. Tolik jich nemá zřejmě ani Správce úloh ve Windows 8. Prostředí aplikace můžete upravit. Stávající sekce lze uzavřít, zatímco jiné otevřít. Pracujete zde s panely, podobně jako v prohlížečích. Nová verze představila předělaný vzhled a podobu některých sekcí, zejména pak zmíněné grafy. Jako podezřelé soubory nám bohužel nahlásila ovladače ke grafickému čipu od Intelu.

System Explorer 4.0

Další důležité novinky:

Tip na starší software

Winyl 2.8.6 CZOficiální stránka

Skoro rok se nevyloupla žádná nová verze přehrávače Winyl, což je trochu škoda. Tento pěkný kousek drobného softwaru se vydal do boje s přebujelými přehrávači. Díky tomu se při používání Winylu odpočinete. Nebude vám do cesty klást žádné překážky. Uživatelské prostředí je koncipováno docela prostě, v jednoduchosti se nicméně skrývá síla. Přitom slibuje mimořádný výkon. Prý si bez problému poradí i s více než sto tisíci hudebními soubory. Některé přehrávače přitom podobně velkou knihovnu nezpracují bez zasekávání.

MMF24

Kdybyste neměli obsáhlou knihovnu, můžete si pustit jedno z integrovaných rádií. Nechybí zde dokonce ani chytré seznamy stop. Jednoduchý přehrávač slaví úspěch především díky tomu, že vynechal balast a nabízí skutečně jen omezený počet funkcí. Vybral však ty důležité. Dokonce podporuje hlavní panel ve Windows 7 a 8. Každou skladu uvádí rovněž pěkná notifikace v rohu obrazovky. Vybrat si můžete z několika oblečků.

Winyl 2.8.6