Hlavní navigace

Novinky: PDF Compressor 2.1, Windows 8 UX Pack 6.5, WinLock a další

17. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Instantbird 1.3 CZOficiální stránka

Příznivci alternativních komunikátorů, opět můžete naplnit svou nezávislou povahu jedním nevšedním kouskem. Instantbird to dotáhl na další větší vydání, byť po měsících vývoje povyšuje jen o desetinu. Pod kapotou nabízí jádro z Firefoxu 16, navenek vám předvede lepší komunikaci prostřednictvím protokolu IRC. Dlouhé zprávy aplikace rozdělí a pošle po částech, místo toho, aby je krátil. Upustil rovněž od ověřování metodou SASL. Inteligentněji se komunikátor chová při reagování na příspěvek v síti Twitter.

Do odpovědi zahrne všechny účastníky diskuse, nikoli jen jednoho. Okno s chatem vám nabídne zajímavé vylepšení v podobě zvýraznění uživatelského jména, když v konverzaci zazní. Zmiňovat podporu dvou sítí Odnoklassniki a Vkontakte asi nemá smysl, v Česku je prakticky nikdo nezná a nepoužívá.

Instantbird 1.3

PDF Compressor 2.1 ENOficiální stránka

Zdá se vám nějaký dokument v PDF příliš velký? Zkuste jej zkomprimovat. Pomocnou ruku vám podá nástroj PDF Compressor. Předesílám, že na některých dokumentech se jeho schopnosti neprojeví vůbec. Zázraky holt nedokáže nikdo, takže záleží na tom, jak je vaše pédéefko stavěno. Komprimuje bezztrátově, čili nedochází ke snížení kvality dokumentu. Kdyby aplikoval ztrátovou kompresi, sice by dosáhl lepších výsledků, nicméně takové PDF by ztratilo původní význam. K tisku by se příliš nehodilo.

 

Přesto aplikace režim vyšší komprese nabízí. Je snadné ji ovládat. Dokumenty přetáhnete přímo do hlavního okna, operace se obejde bez nastavování. Položek můžete do fronty zařadit více, zpracovávat je po jedné by ostatně byla zdlouhavá nuda. PDF Compressor hlásá, že je připraven na dotekové ovládání. Rozhodně podporuje Windows 8 a obsahuje Ribbon, prstem se ale bude desktopový program stejně ovládat poměrně špatně.

PDF Compressor 2.1

StartOnDesktop 1.0 ENOficiální stránka

Nikoli novinka z tohoto týdne, nýbrž listopadová, vám pomůže s Windows 8. Jejich zvyk, a sice přepínat uživatele po spuštění počítače do Metra, se vám líbit nemusí, pakliže pobýváte hlavně v desktopovém režimu. Jednodušší řešení situace byste pohledali. Program se specializuje na jedinou úlohu, tudíž si vystačíte s jediným tlačítkem. Druhé tlačítko slouží pro případ, kdy byste operaci chtěli vrátit a spouštět se zase do Metra, nikoli na plochu. StartOnDesktop pracuje ve všech edicích a jazykových mutacích Windows 8.

StartOnDesktop 1.0

Windows 8 UX Pack 6.5 ENOficiální stránka

Od stejných autorů, co nám v minulosti nabídli transformační balíčky pro Windows XP, abychom je převlékli do kabátku Windows Vista a později Windows 7, přichází další balíček. Tentokrát budeme starší verze operačního systému převlékat do oblečku na motivy Windows 8. Kulaté rohy oken se napřímí, průhlednost nicméně prvkům zůstane. Autoři uvolnili jako obvykle ke stažení dvě edice. Windows 8 UX Pack je určený jen a pouze Windows 7, zatímco Windows 8 Transformation Pack lze použít jak na Windows 7, tak na stará Windows XP.

Aplikaci podobného ražení bychom vám nikdy nedoporučili, aniž bychom vás varovali před tím, že podobné modifikace mohou skončit špatně. Nejprve tedy zálohujte svá data, teprve poté zkoušejte aplikovat změny. Na začátku byste rovněž měli raději vypnout antivirus, zapněte ho znovu až po instalaci. V počítači mějte nainstalovaný .NET Framework 4.0, eventuálně .NET Framework 4.5, pokud máte Windows 7.

Windows 8 UX Pack 6.5

uTorrent 3.2.2 CZOficiální stránka

Když už zdůrazňujeme, které aplikace pracují či nepracují ve Windows 8, musíme vám oznámit, že nejpopulárnější klient pro výměnnou síť BitTorrent také nedávno zlepšil kompatibilitu s čerstvě vydaným operačním systémem. Oficiální fungování v Osmičkách ovšem není jedinou novinkou. Všimnete si upraveného dialogu pro přidávání torrentu, jenž například ukazuje údaje o odkazech typu magnet. Uvidíte také více souborů najednou.

Postřehnete patrně i novou platformu pro zobrazování reklam nebo ikonky, odkazující na profily aplikace na Facebooku a Twitteru. Opraveno bylo několik chyb.

uTorrent 3.2.2

WinLock 1.0 ENOficiální stránka

Pomůcek pro skrývání obsahu před slídívýma očima existuje velká spousta a několik jsme si jich v minulosti představili. WinLock patří k velice účinným a zajímavějším z nich. Dokáže totiž uzamknout okno tak, že zmáčknete klávesovou zkratku Ctrl+Mezerník. Okno se odporoučí do oznamovací oblasti a když se ho odtamtud pokusíte dostat, bude po vás vyžadovat zadání hesla. Ve výchozím stavu je nastavena obyčejná kombinace 123. Než takto okno skryjete, práci si raději uložte, nikdy nevíte, kdy mechanismus selže.

MMF24

I když v našem případě prográmek pracoval dobře. Pakliže však spadne, vezme s sebou minimalizované okna. WinLock jsme zkoušeli ve Windows 8 a nezdá se, že by měl s tímto systémem problém.

WinLock 1.0

Další důležité novinky: