Hlavní navigace

Novinky: PhotoFilmStrip 1.4.4, Patch My PC 1.1.6, TaskBar Hider 1.1 a další

16. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

PhotoFilmStrip 1.4.4 CZOficiální stránka

Fotografie zůstávají neměnné, což povětšinou každému vyhovuje (ne už tak kouzelníkům ve světě Harryho Pottera). Video se vlastně také skládá z neměnných obrázků, akorát je jich mnoho, stojí za sebou a dohromady vytváří iluzi pohybu. Ne, že byste si byli doma na koleně schopní složit z jednotlivých obrázků film v pravém slova smyslu, něco lehce příbuzného však s PhotoFilmStrip zvládne každý. Dokonce se obejdete bez instalace, protože existuje přenosná edice programu. Důvodů, proč byste si chtěli nechat udělat z fotografií video, by se pár našlo. Nejpádnější argument prezentaci snímků ospravedlňuje přehráváním na dévédé přehrávači propojeném s televizí.

Videosekvence, která z PhotoFilmStrip vyleze, totiž vypadá docela pěkně. A to i bez použití sépiových odstínů, jenž máte k ruce. Jediné dva přechodové efekty stačí bohatě k ozvláštnění postupného přepínání mezi snímky. U každé fotky si vyberete dvě (různé) oblasti, z první kamera postupně přepluje k druhé. Chcete-li, můžete třeba začít na celém obrázku a pak kameru nasměrovat na nějaký konkrétní detail. Komentáře ke snímkům se uloží jako titulky, takže by je měl přehrát i váš stolní přehrávač DVD.

AV Uninstall Tools Pack 2011.07 ENOficiální stránka

Z nějakého podivného důvodu se občas odinstalace bezpečnostního softwaru nezdaří úplně podle plánu a zbylé součásti programu pak kupříkladu brání v instalaci jinému bezpečnostnímu řešení. Je přitom známé, že se opravdu hodně antivirů nesnese jednak mezi sebou, ale také s antispywarovými nástroji, atp. S neustálým odmítáním odinstalace se vypořádá maximálně speciální odinstalační nástroj, který firmy vydávají společně se svým odbreberkovávadlem. Hledání na stránkách výrobce se často přemění v horor, neboť si tyto nástroje rády hrají na schovávanou.

AV Uninstall Tools Pack vám ušetří spoustu práce se sháněním virtuálního dynamitu, poněvadž obsahuje snad všechny dostupné nástroje na deinstalaci antivirů. Výčet je tak dlouhý, až se zdá, jako by tvůrci unikátního balíku nevynechali ani jeden antivirový program na světě. Ať už se snažíte zbavit Avastu, nebo ruského Kasperskyho, potřebné náčiní AV Uninstall Tools Pack v obou případech obsahuje. Sen každého správce počítačů lze nosit s sebou na flashdisku.

Patch My PC 1.1.6 ENOficiální stránka

Kromě sady nástrojů pro krotitele antivirů si jistě řada z vás na flashdisk ochotně zkopíruje Patch My PC. Dalšího z řady pomocníků ocení zejména ti, komu projde pod rukama denně větší než malý počet počítačů. Ve výsledku se díky němu značně zredukuje váš čas strávený nad aplikováním aktualizací, kdy byste projížděli programy jeden po druhém a instalovali jako o závod. Patch My PC si projde ty nejdůležitější a nejproblémovější programy a postará se o doinstalaci všech aktualizací. Asi vás nepřekvapí, že si jako první bere na mušku Adobe Rader a Flash, na seznamu kritických aplikací nechybí ani QuickTime od Applu a Java. Do kategorie volitelných spadá střídmé množství softwaru, u něhož infekce tolik nehrozí (minimálně podle autorů Patch My PC ne).

Nakonec za vás užitečný pomocník zkontroluje dostupnost aktualizací ve službě Windows Update. Poslední verze přidává podporu Firefoxu 5.0.1 a CCleaneru 3.08. K běhu vyžaduje Microsoft .NET Framework 3.5.

Ultimate Windows Context Menu Customizer ENOficiální stránka

Za nepříjemně dlouhým názvem se bohudík skrývá o dost příjemnější nástroj. Bere si na paškál kontextové nabídky obsažené ve Windows. A že je každá jiná! Dohromady jich můžete upravit šest, počínaje nabídkou dostupnou po klepnutí na ikonu Počítač. Samostatné menu má i Plocha. A po klepnutí na soubor zase vyskočí úplně jaké nabídka nežli po klepnutí na složku. Odebírat položky zde moc nemůžete – většinou pouze ty, které Microsoft do Windows nezabudoval. Ultimate Windows Context Menu Customizer slouží naopak k přidávání dodatečných funkcí, abyste je měli pěkně pohodlně na dosah. Na výběr máte aplikace a příkazy. Dokonce nejen ty vestavěné, kontextová menu vám autor programu dovolí „zohyzdit“ zcela libovolnými položkami, čímž rozsah a použitelnost dostávají nový rozměr.

Free Opener 1.0 ENOficiální stránka

Proč instalovat desítky programů, když si jeden jediný poradí s otevíráním více než 70 typů souborů, že? Free Opener by mohl posloužit nenáročnému uživateli, který si sporadicky prohlédne pár fotografií a videí. Mezi podporovanými typy nechybí žádné z běžně používaných – obrázky, videa, textové dokumenty (dokonce ve wordovském formátu DOCX), pédéefka, zkrátka všechno, na co se dá běžně narazit. Samozřejmě že se možnosti práce se soubory zdaleka nevyrovnají odborně zaměřeným programům, Free Opener kromě otevírání skoro nic jiného neumí. Při instalaci se vůbec nechová hezky, snaží se vám vnutit hned několik další aplikací, kvůli kterým jste si ho stáhli.

Nechtěným instalacím se můžete vyhnout, ale při klikání v instalátoru se budete muset koncentrovat na 100 %. Dále mějte na paměti, že program vyžaduje sadu kodeků K-Lite, kterou vám nainstaluje, pokud ji nemáte.

KL24

Další důležité novinky:

Tip na starší software

TaskBar Hider 1.1 ENOficiální stránka

Je až komické, že první verze vyšla v roce 2003 a pak se do letošního května nic nedělo. TaskBar Hider spatřil světlo světa někdy v době, kdy se Windows XP zatím spíše jen probouzela k životu a bojovala o přízeň uživatelů. Jednoduchoučká aplikace zřejmě příliš aktualizací nepotřebovala, protože běžela stále spolehlivě. Pro splnění jejího úkolu, tedy skryjí hlavního panelu, musíte zmáčknout nastavenou klávesovou zkratku. Jak sami zjistíte, výchozí Win+X vám moc platná nebude, zato sekundární Ctrl+Shift+A pracuje spolehlivě. Až na drobnou prodlevu. Borci ze staré školy mohou program ovládat pomocí příkazového řádku.

Byl pro vás článek přínosný?