Hlavní navigace

Novinky pro předplatitele Office 365 přivítáme již v červnu nebo červenci

24. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro společnost jako Microsoft s jeho obřími vývojovými týmy není jednoduché přejít na krátký vývojový cyklus. Co ve firmě donedávna platilo, bylo úplně obráceno naruby. V případě Windows jsme se dočkali aspoň rozumného ročního cyklu, divize Office má nicméně zkrátit původně zhruba tříletý cyklus mnohem drastičtěji. V tuto chvíli si ani pořádně nedokážeme představit, jestli bude uvádění novinek každé čtvrtletí v reálném světě fungovat.

Tip: Tajemný projekt Gemini: nástupce Office 2013 a sourozenec Windows Blue

Tři roky v současném světě IT představují neskutečně dlouhou dobu. Kdyby se Microsoft nepřizpůsobivě držel původních mustrů, mohlo by ho to stát spokojenost uživatelů, případně i samotné uživatele. O zkráceném vývoji jsme již slyšeli dříve. Projekt Gemini měl přinést každý rok vlnu novinek. První z nich podle všeho udeří na podzim, rok od dokončení Office 2013. Do té doby se ale vývojový tým podle Mary Jo Foley pokusí ještě vydat nějaké novinky pro předplatitele Office 365.

 

V souvislosti s novinkami se ale nebavíme o nových produktech, pouze o vylepšeních těch stávajících, podobně jako budou Windows Blue – Windows 8.1, chcete-li – pouhým „lehkým“ vylepšením stávajících Windows 8. Již v červnu či červenci se buď jak buď s největší pravděpodobností dočkáme něčeho nového. Ne všechny produkty se v divizi Office nyní vyvíjí stejným tempem, spíše podle potřeby. Zástupce společnosti se nechal slyšet, že se v Microsoftu na zkrácení cyklu připravovali dva roky. Jedná se tudíž o dlouhodobě plánovanou změnu.

Pokud někdo nevyžaduje příliš časté aktualizace, je to samozřejmě podniková sféra. Především pro tyto zákazníky budou nadále vycházet aspoň jednou za rok Servisní balíčky pro klientské i ostatní produkty. (Service Packy naopak zřejmě přestaneme vídat u Windows.) Kromě nich budou vycházet každé dva měsíce menší balíčky obsahující skutečně pouze opravy, nikoli dodatečné funkce.

MMF24

 

Zdroj: ZDNet