Hlavní navigace

Novinky: PSPad, PasteCopy.NET, Program Starter a další

18. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

PasteCopy.NET 0.9.5 EN - Oficiální stránka

Možná i vám občas nestačí standardní "malá" schránka ve Windows. PasteCopy.NET vám s tímto problémem pomůže, neboť sám zachytává obsah schránky a uchovává jej. Vy si v případě potřeby dříve zkopírovaný obsah opět načtete do schránky Windows a dále jej kamkoliv vkládáte dle libosti. PasteCopy.NET přirozeně nezálohuje soubory, nýbrž pouze text a obrázky, řadit lze do vlastních kategorií. Program vyžaduje .NET Framework.

PSPad 4.5.4 CZ - Oficiální stránka

Univerzální textový editor od Jana Fialy se proslavil i ve světě. Ať už pracujete jako programátor/ka, nebo prostě jen potřebujete více funkcí, PSPad vás uspokojí více než dostatečně. Poradí si s různými formáty a kódováním, zvýrazňuje syntaxi, ale také kupříkladu umí porovnat obsah dvou souborů. Čechy potěší samozřejmá kompletní lokalizace.

Nová verze vyšla po dvou letech a seznam změn je pěkně naditý, přečíst si jej můžete v češtině na oficiálních stránkách. Autor si za takto komplexní editor zaslouží poklonu, obzvlášť když ho distribuuje zdarma.

Thoosje Vista Sidebar 3.0.1 EN - Oficiální stránka

Rádi byste ve Windows XP měli stejnou postranní lištu jako majitelé Vista? Thoosje Vista Sidebar se ji snaží napodobit velmi dobře, alespoň po vzhledové stránce. Obsahuje základní miniaplikace, například hodiny, ukazatel zátěže procesoru, atp. Z množství skinů si určitě i vy vyberete ten svůj. Do přízně uživatelů Windows Vista se autor snaží vetřít až o 50% menší spotřebou paměti oproti původnímu postrannímu panelu od Microsoftu.

K-Lite Mega Codec Pack 5.0.0 EN - Oficiální stránka

Jedna z nejpoužívanějších kodekových sad to s námi vydržela až do číselného označení 5.0. Nečekejte ale proto žádnou revoluci, dokonce ani na instalátoru se nic nezměnilo. Autor pouze aktualizoval některé kodeky a provedl menší úpravy. K tomuto balíku si v 64bitových systémech nainstalujte i K-Lite Codec Pack 64-bit. Budete tak mít k dispozici širokou škálu podporovaných formátů.

Wallpaper Cycler Lite 3.6.0.180 EN - Oficiální stránka

Koukat na ploše na jednu stále stejnou tapetu může být nuda, střídání tapet ale každodenní rutinu na počítači příjemně ozvláštní. Windows 7 již v Microsoftu naučili měnit pozadí, v XP zkuste použít třeba Wallpaper Cycler Lite. Tento prográmek zvládá mnohem víc věcí, než jen měnit obrázky na ploše, většina nadstandardních funkcí však není v této bezplatné verzi k dispozici. Poslední vydání konečně plně podporuje 64bitové systémy.

CS24

Program Starter 2.0.2 EN - Oficiální stránka

Spouštění programů je od vydání Windows Vista s novou nabídkou Start naprosto triviální záležitostí, přesto se stále snaží uchytit různé alternativy. Prográmek s výstižným názvem Program Starter ale vypadá docela zajímavě a své příznivce si asi najde. Jak vidíte na obrázku, tvoří jej pouze jedno okno, ve kterém se nacházejí kategoricky seřazené aplikace. Při prvním spuštění Program Starter sám některé přidá, další si musíte doplnit ručně.

Další novinky, které byste neměli minout: