Hlavní navigace

Novinky: Trillian 5.3 beta, WinZip 17, VirusTotal Scanner 2.0 a další

19. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Trillian 5.3 build 7 beta CZOficiální stránka

Multiprotokoloví kecálci to vyhráli na celé čáře. Fragmentovanému trhu s chatovacími sítěmi neprospěje nic tak jako komunikátor, který vás spojí se všemi přáteli, nehledě na to, co za sítě používají. Trillian již nějakou dobu patří k tomu nejlepšímu a designově nejpovedenějšímu, co se pro Windows urodilo. Nativně podporuje dokonce i Skype, kde můžete se svými známými klábosit, aniž byste museli neúnavně vyťukávat slova na klávesnici. Připravovaná řada 5.3 navíc zlepšuje chatování ve více lidech.

Program vás automaticky přidá do konverzací, chat neopustíte po zavření okna atp. Při hraní her nyní můžete také chatovat. Trillian díky novému modulu zůstane navrchu, abyste okno s konverzací nemuseli nikde hledat. Výrobce k tomu přihodil nové ikonky pro statusy a pohrál si se vzhledem. Dobrou zprávu máme pro uživatele Windows 8, zde již Skype funguje korektně. Podpora Google Talku byla rozšířena o multichat.

Trillian 5.3 build 7 beta
Trillian 5.3 build 7 beta

IObit Advanced SystemCare 6 Free ENOficiální stránka

Výrobky od populární firmy IObit nejspíš není třeba zevrubně představovat, její zdarma dostupný nástroj na kompletní péči o počítač určitě znáte. Již šestá generace Advanced SystemCare pokračuje v zavedeném pojetí. Mysleli jste si, že jedno klepnutí nedokáže vyřešit všechno najednou? Vývojáři z uvedené firmy mají jiný názor. Značně upravené prostředí prošlo redukcí prvků. Režim pro pokročilé jich obsahuje dostatek, zatímco režim pro začátečníky skutečně obsahuje prakticky jediné tlačítko. Chytré ohledání počítače slibuje mnohé.

 

Ve výsledku aplikace slibuje rychlejší a stabilnější běh počítače, rychlejší surfování po internetu, odstranění spywaru a vůbec neustálé starání se o běh stroje. Ať už na čáry a kouzla věříte či nikoli, aspoň jednorázově můžete zkusit počítač pročistit. Za zkoušku nic nedáte, pouze bohužel budete muset oželet český překlad. Jinak ale výrobce Advanced SystemCare 6 slibuje řadu vylepšení v optimalizaci výkonu a ochraně před breberkami a kompatibilitu s Windows 8.

IObit Advanced SystemCare 6 Free
IObit Advanced SystemCare 6 Free

WinZip 17 ENOficiální stránka

Běžně si sice povídáme o bezplatném softwaru, ale občas nějakou tu výjimku učiníme. Byla by škoda přehlédnout bývalou legendu, kterak se stále snaží zaujmout. WinZip nabízí funkce, které byste v takovém 7-Zipu nenašli. Nově umí vkládat vodoznaky do dokumentů ve formátu PDF, konvertovat dokumenty z Microsoft Office do PDF, měnit rozlišení obrázků nebo zkomprimovat data a rovnou je odeslat do cloudu. Ostatně, s cloudem si archivační nástroj rozumí docela dost. Podporuje Dropbox, Google Drive nebo SkyDrive. Otevírá tak cestu snadnému sdílení.

Stejně tak vám tudíž dovolí přímo vkládat odkazy ke stažení archivů na sociální sítě. Toto všechno slibuje sedmnáctá generace. Stařík se snaží zůstat mlád a docela se mu to daří. WinZip 17 zdobí uživatelské prostředí ve stylu Ribbonu, které je účelné a pěkné. Tenhle nástroj si poplatek za používání rozhodně ospravedlnil. Nejedná se o striktně jednoúčelový nástroj, naopak se toho na ta léta naučil dost.

WinZip 17
WinZip 17

AppRemover 2.2.31.1 ENOficiální stránka

Odstraňování antivirů a jiných bezpečnostních produktů se občas zvrhne. Odinstalace neproběhne korektně, produktu se vám nepodaří zbavit. V takovém případě nastupuje AppRemover. Pomocný nástroj instalovat nemusíte, místo toho jej jen spustíte a označené produkty z počítače odeberete. Na aplikaci se můžete obrátit, když hodláte stávající bezpečnostní řešení nahradit jiným, případně když se antivir, firewall nebo další vzpírají při odinstalaci. AppRemover podporuje většinu známých programů, mj. i Avast, AVG nebo Ad-Aware. Nesmíte jej používat komerčně. Oficiální podpora Windows 8 zatím chybí.

AppRemover 2.2.31.1
AppRemover 2.2.31.1

VirusTotal Scanner 2.0 ENOficiální stránka

Cizí vám nebudou webové stránky, které slouží k odhalování škodlivých souborů. Taková služba obvykle umožňuje, abyste na server nahráli jeden soubor, tam ho proskenuje až několik desítek antivirových řešení a vy se pak můžete podívat, které antiviry soubor označily za hrozbu. Něco podobného slibuje dedikovaná aplikace VirusTotal Scanner. Díky tomuto programu se nemusíte s odesíláním dat k prohledání obtěžovat, bez připojení k internetu se nicméně neobejdete.

Po skenování se vám ukáže přehled, který je vlastně vloženou webovou stránkou. Aplikace VirusTotal Scanner tudíž skutečně slouží jen jako zprostředkovatel stejnojmenné webové služby. Když jsme zkusili otestovat přímo spouštěcí soubor VirusTotalScanner.exe, pouze jediný antivir jej nesprávně označil jako breberku, a sice NOD32 od Esetu. Pokud se vám nechce nástroj instalovat, můžete využít jeho přenosnou verzi.

VirusTotal Scanner 2.0
VirusTotal Scanner 2.0

Sleipnir 3.8 ENOficiální stránka

Obří kůň s osmi končetinami, to je podle mytologie Sleipnir. V našem případě se tak nazývá i webový prohlížeč, jenž chce vybraným jménem zvýraznit své schopnosti. Ty ve vás ale oproti stvůře s osmi končetinami nevyvolají posvátnou úctu. Od ostatních se má prohlížeč nejvíce odlišovat tím, jak spolupracuje s mobily. Když ho používáte na počítači a na mobilním telefonu současně, užíváte si synchronizovaného obsahu. Na druhou stranu, že ne by nebyl docela dobře synchronizovaný takový Chrome, na jehož vykreslovacím jádru aplikace staví.

CS24

Proto lze ve Sleipniru používat doplňky pro Chrome. Stoprocentní funkčnost vám nikdo nezaruší, avšak obecně byste neměli narazit na problém. V poslední verzi byla vylepšena funkce hledání přetažením. Nyní si můžete vybírat, k jaké akci dojde v daném směru tažení. Prostředí prohlížeče nevypadá zrovna vábně, se všemi těmi tlačítky působí až směšně. Tři samostatná tlačítka pro tři vyhledávače, to je prostě moc.

Sleipnir 3.8
Sleipnir 3.8

Další důležité novinky: