Hlavní navigace

Novinky: TweetDeck 2.0, Nitro Reader 3, Comodo IS 6 beta a další

12. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

TweetDeck 2.0.1 ENOficiální stránka

Jeden z nejrozšířenějších klientů pro Twitter se dočkal velké aktualizace, při níž vývojáři jedním šmahem sfoukli jak desktopové aplikace, tak doplněk pro Chrome a webovou aplikaci. TweetDeck byl tedy na všech frontách obohacen o pár novinek. Na první pohled vás upoutá nový vzhled. Kdyby vám nevonělo tradiční temné téma, můžete se přepnout do světlé varianty. Tmavou verzi designéři navíc pročistili, aby působila jemněji. Přepínač dvou vzhledů naleznete v horní části aplikace.

 

V poslední vydání se TweetDeck na svůj vzhled zaměřil hodně. Konečně si můžete vybírat velikost písma, k dispozici máte tři rozměry, od 13 do 15 bodů. Všimnete si i dalších drobností, v časové ose se například již neukazují vícenásobné retweety a zvuky ohlašující některé události jsou tišší. Jestli klienta používáte, budete mít z novinek radost, byť žádnou revoluci nepřináší. Všimli jsme si, že nám zlobí zobrazení osy, staré příspěvky se někdy zobrazují před novými.

Mozilla Thunderbird 16.0 CZOficiální stránka

S mírným zpožděním vydání Firefoxu tradičně doprovodil poštovní klient Thunderbird. Jeho vývoj je postupně utlumován, takže se časem budeme setkávat se stále nudnějšími servisními vydáními. Přijde na to, jak zapracuje komunita, ale velké iluze si neděláme. Šestnáctá řada každopádně rozšiřuje mladou funkci FileLink, jež slouží k posílání souborů pomocí cloudového úložiště, místo obyčejné přílohy. K podporovaným úložištím nyní patří Box.com, který vám jistě není neznámý.

Pošťák se též naučil aktualizacím na pozadí. Ty byly dříve zabudovány do Firefoxu, Thunderbird nicméně s jejich podporou přichází až teď. Za šest týdnů se vám program zaktualizuje na pozadí, aniž by po vás cokoli vyžadoval, případně aby dával instalaci najevo.

 

Nitro Reader 3 ENOficiální stránka

Naše oblíbená čtečka dokumentů ve formátu PDF se dožila třetí řady. Pyšní se tím, že jde o jedinou čtečku, která vás současně nechá vytvářet pédéefka. Nevíme jak vy, ale my bychom od čtečky z principu kromě čtení nic dalšího neočekávali. Přes název, který zbytečně zakrývá zajímavé dovednosti aplikace, si produkt zbytečnou kritiku nezaslouží. Tisk do PDF je popravdě skvělý. Že člověk nemusí myslet na samostatnou virtuální tiskárnu PDF, se nám líbí. Jeden program vám nabídne všechno, co budete běžně potřebovat. Včetně vkládání poznámek do dokumentu.

Poslední vydání lépe ohlídá vaši práci. Děkujte automatickému ukládání a funkci obnovení. Kdyby u vás zase došlo k neplánovanému výpadku dodávky elektrického proudu, aplikace dříve otevřený dokument obnoví. Nemusíte proto myslet na ukládání. Skenování o něco chytřeji zarovnává text. Vývojáři vám rovněž uspoří místo na disku, neboť vložené poznámky, komentáře a jiný obsah díky kompresi zabere méně prostoru.

ModernLogin 2.5 ENOficiální zrcadlo

Nepoužíváte ještě Osmičky – ostatně, jak byste mohli, když se začnou prodávat až 26. října – a závidíte vyvoleným jedincům pěkně zpracovanou zamykací obrazovku? Jak možná víte, sami z ní moc nadšení nejsme, protože na osobním počítači její existence z větší části postrádá význam. Každopádně se na ni hezky kouká a konečně si ji můžete užít ve Windows 7, případně i ve starých Windows XP. ModernLogin nepředstavuje nic jiného než spořič obrazovky, který zdatně imituje vzhled zamykací obrazovky.

Soubor s příponou SCR proto nejlépe přesuňte do složky C:\Windows\system32. Můžete zde měnit pozadí, barvu písma a přepínat hodiny mezi 12hodinovým a 24hodinovým formátem. V dnešní době sice můžeme oprávněně o existenci spořičů s úspěchem pochybovat, nicméně pro jistou eleganci patří stále k oblíbeným doplňkům počítače.

 

CodeTwo QR Code Desktop Reader 1.0 ENOficiální stránka

Teprve v posledních měsících zažívají QR kódy větší rozmach. Podle analytické firmy comScore se používanost v Evropě za poslední rok zvedla o 96 %. Tyto kódy lidské oko nerozluští, zvládl by to možná leda Chuck Norris. My ostatní je obvykle dekódujeme pomocí chytrých telefonů. Ani na počítači jsme nezůstali bez podpory. Ke čtení kódů můžete povolat do služby povedenou aplikaci CodeTwo QR Code Desktop Reader. Dlouhatánský název možná nebudí důvěru, ale potvrzujeme, že dešifrování funguje dobře.

Čtečce můžete vecpat soubor z disku, nebo můžete označit oblast na obrazovce. Počítáme, že právě toto bude možnost, jíž budete využívat nejčastěji. Když na webu zahlédnete černé kostičky, stačí pomocí programu vyznačit oblast s QR kódem a dozvíte se, co vlastně hlásá. Výsledek si v případě potřeby uložíte.

 

Comodo Internet Security 6.0 beta ENOficiální stránka

V posledních týdnech se výrobci bezpečnostních řešení mohou přetrhnout. Každý uvádí svůj antivir, firewall či rovnou komplexní bezpečnostní balík v nové verzi pro rok 2013. Nejinak je tomu v Comodu. Na rozdíl od většiny ostatních vám ale jeho Internet Security nabídne komplexní ochranu zadarmo. Nekupte to, za ty peníze. Ukázka z chystané šesté řady se vás především pokusí přesvědčit přepracovaným uživatelským prostředím. To by mělo být ovladatelné dotekově, Comodo už myslí na tablety.

KL24

Aplikace stejně hlásí kompatibilitu s Windows 8, kde použití na tabletech reálně hrozí. Součástí produktu se staly dva původně samostatné prográmky Cleaning Essentials a Killswitch. Zásadně se prý zlepšila virtualizace. Programy tak budou moci v počítači běžet v sandboxu, aniž by mu mohly ublížit. Betaverzi nedoporučujeme nasadit do běžného provozu, avšak pokud máte zájem o tetování, můžete využít přímý odkaz ze stažení. Mimochodem, Comodo Internet Security v říjnu slaví čtvrté narozeniny.

Další důležité novinky:

Byl pro vás článek přínosný?