Hlavní navigace

Novinky v Office 365. Automatické ukládání v Excelu a PowerPointu či předčítání ve Wordu

1. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Červencové novinky v desktopových aplikacích Office 2016, jež jsou dostupné v rámci předplatného Office 365, vám budou povědomé. Jedná se o zajímavý balík přídavků, o němž jsme již z části hovořili na jaře, kdy byly funkce veřejně testovány. Verze 1707, jež je nabízena od 27. července, přidává do Excelu a PowerPointu podporu pro automatické ukládání dokumentů. Word se to naučil o něco dříve.

Nehovořím o periodickém ukládání jednou za stanovený čas, ale o okamžitém ukládání po vzoru webových aplikací Office Online nebo Dokumenty Google. Automatika funguje jen v případě, že dokument, tabulku či prezentaci uložíte do OneDrivu, OneDrivu pro firmy či SharePointu Online.

Indikátor a přepínač pro (de)aktivaci funkce se nachází v záhlaví okna. Pokud jej nevidíte, potvrďte zobrazení prvku v nabídce Rychlého přístupu. Když funkci zapnete, při práci se po prvním uložení o další ukládání nemusíte ručně starat, změny se automaticky zachovají a odešlou do cloudu.

KL24

Zde se skrývá tlačítko pro správu automatického ukládání Zde se skrývá tlačítko pro správu automatického ukládání

Excel 2016 pak konečně podporuje spolupráci více lidí v reálném čase. Word tuto funkci získal jako první, následoval PowerPoint v lednu 2016. Word se dále naučil předčítat texty; pro všechny hlavní aplikace platí, že Microsoft přidal pomocné zvukové komentáře, které lidem se zrakovým postižením usnadní práci. Předčítání bude pro všechny dostupné letos, zatím si jej můžete zkusit na počítačích s Windows v rámci programu Office Insider.

Za zmínku také stojí, že PowerPoint Designer dokáže z datumů a témat inteligentně poskládat časovou osu. Bez námahy tak tak získáte profesionálně vypadající vizualizaci. Funkce je zatím dostupná jen v programu Office Insider. Vždy aktuální seznam novinek v Office 365 najdete na TechNetu.

PowerPoint dokáže vytvořit časovou osu (foto: Microsoft) PowerPoint dokáže vytvořit časovou osu (foto: Microsoft)

Byl pro vás článek přínosný?