Hlavní navigace

Novinky: Vectir, Digsby, GMail Drive a další

15. 8. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vectir 2.0 Beta EN - Oficiální stránka

Ovládání počítače na dálku se zcela jistě řadí mezi velmi atraktivní témata. Sice nejsme tak daleko, aby stačilo vysílat myšlenky, prozatím ale můžeme využít náš mobilní telefon s technologií Bluetooth, popřípadě s infračerveným portem. Do počítače i do mobilu si stáhněte aplikaci Vectir. Ta prozatím přímo podporuje pouze aplikace Winamp, iTunes a Windows Media Player. Dokáže také změnit nastavení hlavní hlasitosti v systému nebo vypnout PC.

V posledním vydání autor přidal plugin pro ovládání PowerPointu a pro zadávání klávesnicových příkazů. Na seznamu změn se dále objevila makra a možnost zobrazit na mobilu vzdálenou plochu. Detailní přehled funkcí a novinek naleznete na domovské stránce. Program k běhu vyžaduje .NET Framework.

Digsby Build 61 EN - Oficiální stránka

Sociální chobotnička, tak jsme multifunkčního kecálka Digsby nazvali v naší recenzi. Aby ne, když kromě chatování poslouží také jako prostředek pro komunikaci s některými největšími sociálními sítěmi. A jakoby mimochodem oznamuje i příchod nových e-mailů.

Sestavení číslo 61 se prezentuje v novém vzhledu nazvaném "originálně" Windows 7. Když se podíváte na obrázek, asi si lehce domyslíte, kde všude designéři čerpali inspiraci. Alespoň konečně můžete status u všech účtů pohodlně aktualizovat najednou, viz. obrázek. Čtečka novinek v síti MySpace byla zcela přepracována, pro dlouhé adresy Digsby nyní využívá vlastní zkracovač na doméně http://digs.by. Díky tomu nebude vaše stavová zpráva obsahovat zbytečně dlouhé odkazy.

Recenze: Digsby: sociální chobotnička

Mozilla Firefox 3.6 Alpha 1 EN - Oficiální stránka

Jelikož se Mozilla chce snažit alespoň trochu držet krok s Google Chrome, tak již nyní vydává první ochutnávku Firefoxu 3.6. Tentokrát nejde v podstatě o nic jiného než o další zrychlení prohlížeče. Ve hře se opět objevily grafické náhledy při přepínání panelů, prozatím je však vývojáři nechali ve výchozím nastavení vypnuté. Zapnete je tak, že do adresního řádku napíšete about:config a položku browser.ctrlTab.previews nastavíte na hodnotu true.

Hlavní nabídku můžete skrýt, aniž byste k tomu potřebovali vhodný doplněk. Vývojáři také vylepšili našeptávání ve formulářích. Do finální verze se počítá s integrací experimentálního projektu Personas, což jsou jakési odlehčené motivy vzhledu. Po této alfaverzi by měla v září následovat beta, vydání se prozatím plánuje na listopad letošního roku.

Opera 10 Beta 3 CZ - Oficiální stránka

Norská firma Opera Software ASA se rozhodla po dvou měsících od první bety chystaného prohlížeče Opera 10 vypustit již třetí betaverzi. Ta konečně obsahuje 38 lokalizací, čeština mezi nimi nechybí. Diskutovaná novinka, miniaturní náhledy stránek v liště listů, doznala vylepšení - celou lištu listů lze přesunout do levého nebo pravého postranního panelu. Využití tak najde především na širokoúhlých monitorech.

Otevřené stránky, které jste ale ještě nenavštívili, poznáte díky modrému puntíku v pravém horním rohu. Hodně se pracovalo na stabilitě a opravilo se velké množství chyb. Finální vydání by mělo přijít v září.

GMail Drive 1.0.14 EN - Oficiální stránka

Neustále rostoucí objem e-mailové schránky od Googlu běžný uživatel hned tak nezaplní. Proč tedy volné gigabajty nevyužít nějak užitečně, například k ukládání souborů. Utilitka GMail Drive se po instalaci tváří jako normální pevný disk. Pokud na něj poklepete, zobrazí se okénko, kam zadáte přihlašovací údaje. Pak už jen vytváříte složky a přesouváte do nich soubory. Pokud to povolíte v nastavení, budete je moci stáhnout zpět do počítače i přes webové rozhraní Gmailu.

Autor však varuje - Google se může rozhodnout zmrazit vám účet, pokud budete příliš vytěžovat servery.

Mp3tag 2.44 CZ - Oficiální stránka

Když si koupíte v obchodě nějaké hudební CD a líbí se vám, tak logicky pravděpodobně budete toužit jej poslouchat také na cestách v MP3 přehrávači. S pomocí nějakého programu si ho tedy převedete do požadovaného formátu, jenže skladby budou patrně postrádat tagy, podle kterých byste album a jednotlivé písničky rozeznali. Program Mp3tag patří v oblasti doplňování tagů k nejmocnějším.

MMF24

Dokáže je automaticky stáhnout a doplnit z databází jako freedb, Amazon a z dalších. Alba doplní i cover arty, soubory dokonce na požádání přejmenuje podle vyplněných tagů. Nejnovější verze již plně podporuje Windows 7 a rozumí si s  několika novými zvukovými formáty.

Další novinky, které byste neměli minout: