Hlavní navigace

Novinky: Winamp, Notepad++ a další

10. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Foxit Reader 2.3.3201 CZ - Oficiální stránka
Mohutný a mnohdy pomalý program na čtení PDF dokumentů Acrobat Reader od společnosti Adobe zná asi každý. Ne každý však ví, že existuje malá a příjemná alternativa jménem Foxit Reader. V nové verzi bylo opraveno mnoho chyb různého charakteru (včetně problémů s tiskem) a došlo ke zlepšení renderování písem a obrázků.

Winamp 5.541 CZ - Oficiální stránka, stránka s češtinou
Notoricky známý přehrávač (primárně) hudebních souborů. Nově byla zlepšena detekce nových modelů přehrávače iPod a opraveno několik chyb.

Foobar2000 0.9.5.5 EN - Oficiální stránka
Na rozdíl od Winampu tento přehrávač (výhradně) hudby na sebe za ta léta vývoje nenabalil tolik pro spoustu lidí nepotřebných funkcí a dokazuje tak, že v jednoduchosti je síla. Existují však pluginy, které dovolí program poměrně zásadně ovlivnit. Bohužel se budete muset obejít bez lokalizace do češtiny. Na seznamu změn máme pár oprav chyb.

Notepad++ 5.0.3 CZ - Oficiální stránka
Již podle názvu asi uhodnete, o jaký typ programu se jedná. Skutečně jde o mnohem pokročilejší Poznámkový blok, tento však podporuje několik programovacích jazyků a obsahuje spoustu funkcí.

Blender 2.47 RC1 EN - Oficiální stránka
Open-source program pro vytváření 3D obsahu - modelování, animace, renderování i post-produkce. Tentokrát vývojáři slibují i renderování oblohy.

Skype Recorder EN - Oficiální stránka
Jeden z mnoha dostupných nástrojů, které dokáží nahrát vaše hovory přes Skype do růných formátů, v tomto případě konkrétně do MP3/WMA/OGG/WAV. Obsahuje i vestavěného FTP klienta. Touto verzí bylo opraveno několik chyb.

Spyware Terminator 2.3.0.487 CZ - Oficiální stránka
Spyware dnes trápí snad každého uživatele PC. Proto byste neměli minout Spyware Terminator, který se všemi těmi "breberkami" zatočí, dokonce si posvítí i na nějaké ty viry (při instalaci si totiž můžete zvolit integraci antiviru ClamAV). Program navíc poskytuje i ochranu v reálném čase. Poslední vydání není příliš zásadní, jde jen o opravy chyb.

MMF24

Sunbelt Personal Firewall 4.6.1845 CZ - Oficiální stránka
Na závěr něco pro lepší bezpečnost. Windows Firewall je sice lepší než nic, pokročilejší uživatelé však dozajista dají přednost nástroji třetí strany s většími možnostmi. Mezi známější firewally patří i výrobek firmy Sunbelt. V této verzi byla konečně zapracována podpora Windows Vista (prozatím pouze 32-bitové verze), dále došlo ke zlepšení výkonu programu a jeho obranných schopností.