Hlavní navigace

Novinky: Windows Live Messenger, Google Desktop a další

20. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

 

Internet Explorer 8.0 Beta 2 CZOficiální stránka - Preview

Jak bylo napsáno, druhá betaverze Internet Exploreru 8, internetového prohlížeče z dílen Microsoftu, přichází v češtině (zhuba po třech týdnech od uvedení) pro uživatele Windows XP a Windows Vista. Vše podstatné o novinkách v tomto vydání si můžete přečíst v našem článku od Jana Polzera. Krátce shrnuto: Internet Explorer by měl být jednodušší, rychlejší a bezpečnější (a měl by také řádně ctít webové standardy).

Windows Live Messenger 2009 Beta EN - Oficiální stránka - Novinky ve Windows Live Wave 3

Vysoce kvalitní program pro okamžitou komunikaci od Microsoftu s všeříkajícím názvem Windows Live Messenger dorazil v obrovské vlně spolu s dalšími Live programy. Poslední stabilní verze tu s námi je již skoro rok, nedávno jsme ji také zrecenzovali. Program umí kromě textového chatu i volat či posílat soubory a staví na provázanosti s ostatními Live službami od Microsoftu. Nová verze prošla kompletním redesignem. Dále umožňuje kontakty označovat hvězdičkou jako oblíbené, snadno sdílet fotografie, představuje zcela nový systém skupin a upozorňuje na novinky týkající se vašich kontaktů. Dříve také nebylo možné se přihlásit z více míst naráz, což nyní neplatí. Zkrátka, funkcí doteď byly mraky a chystaná verze 2009 nijak plyn neubírá a mně zbývá dodat: jen houšť! Tato betaverze nicméně může obsahovat chyby a proto byste si měli pro každodenní používání nainstalovat poslední stabilní verzi.

FreeCommander 2008.06c CZ - Oficiální stránka - Recenze

Souborový manažer FreeCommander obsahuje za nulovou cenu poměrně vysoký počet různých funkcí, díky kterým docela zdatně konkuruje placenému Total Commanderu. Samozřejmostí je dvoupanelové rozhraní, (nedávno přidaný) FTP klient, vnitřní podpora některých archívů, porovnávání a synchronizace složek, hromadné přejmenování souborů a mnoho dalších možností. Poslední verze má pouze opravný charakter.

WinMerge 2.10.0 CZ - Oficiální stránka

Pokud občas potřebujete porovnat dva soubory, WinMerge by mohlo být to pravé. Vizuálně vám srovná kromě souborů (užitečné, když máte dvě verze jednoho dokumentu a potřebujete mezi nimi odhalit rozdíly) i adresáře a pak oba porovnávané dokáže sjednotit. Program se dokáže integrovat do kontextového menu Windows pro jednodušší přístupnost, podporuje rozšíření pluginy a archívy. Autor v poslední verzi opravil pár chyb.

Instantbird 0.1.2.1 EN - Oficiální stránka

Další prográmek určený pro okamžitou komunikaci, Instantbird, je v tuto chvíli zajímavý maximálně tím, že staví na technologiích Mozilly a Pidginu. Do budoucna má poměrně velký potenciál, v tuto chvíli však nabízí pouze jednoduchý chat v sítích jako ICQ, MSN, Jabber a dalších. V seznamu kontaktů se aspoň dozvíte detaily o svých přátelích najetím kurzorem myši nad kontakt, konverzační okno podporuje panely pro jednotlivé rozhovory a dokonce funguje i kontrola pravopisu při psaní (bohužel zde najdete pouze anglický slovník). Na novou zprávu budete upozorněni pouze zvukově, nikoliv vizuálně. Pak už si jen můžete otevřít okno pro správu účtů a to jsme vyčerpali asi všechny možnosti programu. Přesto by si jej mohli ti méně nároční z vás oblíbit.

Google Desktop 5.8.809.8522 CZ - Oficiální stránka - Návod

Tato aplikace od Googlu slibuje co nejlepší vyhledávání v souborech ve vašem počítači, přičemž integrace s vyhledáváním na webu asi nikoho nepřekvapí. Indexuje obsah vašich emailů a jiných textových dokumentů, hudby, fotek a různých dalších typů souborů. Samotné vyhledávání v Google Desktop ale přestává hrát prim, daleko více se používá kvůli postranní liště, velmi podobné té ve Windows Vista. Právě uživatelé Windows Vista tento program moc neocení, neboť jak výborné vyhledávání, tak postranní lišta a miniaplikacemi jsou součástí systému. Naproti tomu uživatelé Windows XP tak dostávají příležitost užít si něco z Visty. Nová verze prošla optimalizací, takže by měla být rychlejší a méně náročná na počítač. Také podporuje Windows XP SP3 a Firefox 3, vylepšeno bylo uživatelské rozhraní a výkon indexace Outlooku.

CS24

CDBurnerXP 4.2.1.976 CZ - Oficiální stránka - Recenze

Kvalitní vypalovací program CDBurnerXP vám možná také připomene časy, kdy Nero nepatřilo do kategorie otesánků. Jednoduše umí vypalovat data, hudbu i ISO soubory (ty dokonce vytváří) a vytváří i potisky. Podporuje většinu vypalovaček, rozumí si i s HD-DVD/Blu-ray. K samotnému vypalování navíc nepotřebujete práva administrátora. V této verzi lze vypálit více typů ISO souborů, u souborů větších než 4GB nebude hlášena chyba a byla také zjednodušena aktualizace.