Hlavní navigace

Novozélandský ISP ze svých zákazníků „udělá“ Američany, aby mohli sledovat Netflix

Sdílet

Zdroj: Redakce

Internetový poskytovatel Slingshot rozčeřil internet hodně nezvyklým krokem. Svým zákazníkům zdarma nabízí funkci Global Mode, která jim otevře jinak nedostupné zahraniční služby. Novozélandský operátor přímo zmiňuje Netflix, Hulu, Amazon Prim nebo BBC iPlayer.

Slingshot zdarma zpřístupní Netflix, Hulu a spol.
Slingshot zdarma zpřístupní Netflix, Hulu a spol.

Zákazníci přitom nemusí nastavovat VPN ani proxy servery, vše vyřeší jediný přepínač ve webovém rozhraní jejich modemů. Zakázané ovoce jim pak pojede, jako by se nacházeli v New Yorku nebo Londýně. Slingshot se tím pouští na tenký led. Rušit regionální zámky je jedna věc, ale přímo zmiňovat konkrétní služby, v jejichž podmínkách stojí, že jsou dostupné pouze pro uživatele konkrétní země, to si už říká o malér.

 

Slingshot ke svým tarifům nabízí i 500 GB cloudového prostoru v úložišti Mega (na jeden rok), takže se experimentů určitě nebojí. Zákazníkům prodává xDSL a optické přípojky. Co u nás (už) ovšem není zvykem, je FUP u pevného internetu. Slingshot má tarify se 40 a 80 GB, za 90 dolarů i neomezená data.

MMF24

Funkce Global Mode je výjimečná tím, že je v ceně a obejde se bez složitějšího nastavení. Podobné služby nabízí například Unblock US (dostupná i u nás), ale bude vás to stát 5 dolarů měsíčně a chvilku strávenou nad přenastavením DNS.

via GigaOM