Hlavní navigace

Nový design Office Web Apps stylem zapadá k webům jako Outlook.com

23. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Základní online nástroje od Microsoftu se převlékly do kabátku ve stylu Metra. Outlook.com, Lidé, SkyDrive či Kalendář jednotí podobný vzhled, ovšem pokaždé v jiném barevném podání. Něco s touto kolekcí dosud neladilo, a sice webové aplikace Office. Neinspirovaly se Metrem, nebyly ani v nejmenším dotykové. V novém roce Microsoft provádí vytoužené úpravy.

Zatímco obsah pásu karet vypadá skoro stejně a doznal jen kosmetických úprav, větší prostor k rozpuku dostalo záhlaví webových aplikací. Ta jsou teď rovněž barevná. Každá z aplikací Office má svou typickou barvu, kterou zdědila webová verze. Do záhlaví se přesunulo na pohled viditelné tlačítko pro sdílení. V prostředí pro přepínání jednotlivých aplikací, kdy byl dosud Outlook, Lidé, Kalendář a SkyDrive, se nyní nachází rovněž aplikace Office.

 

Větší zásahy Microsoft provedl ve OneNote. Ten se teď spíše podobá aplikaci pro Windows 8, která má rovněž postranní panel pro snadnou navigaci v poznámkových blocích. Já když otevřu jeden ze stávajících dokumentů, případně vytvořím nový, tak vidím chybu serveru. Doufám, že ji Microsoft brzy opraví. Funkce se hledají snáze.

Za to poděkujme vyhledávacímu poli na úrovni záhlaví karet. Zatím je k dispozici ve Wordu a Excelu, brzy ale přijde i do PowerPointu. Tell Me se snaží porozumět vašim dotazům, nejde tedy jen o hloupý fulltextový vyhledávač. Microsoft přepracoval způsob procházení a přidávání poznámek pod čarou. Za další platí, že objekty nebo WordArty se vykreslují kvalitněji. Teď už nám jen chybí podpora pro práci v režimu offline.

MMF24

Office Web Apps prošla redesignem
Office Web Apps prošla redesignem

Zdroj: Office Blogs