Hlavní navigace

Nový Google+ 2.0 pro iOS. Pokus, který nelze pochválit

10. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

S velkou slávou včera Google uvedl novou verzi klientské aplikace sítě Google+ pro iOS. Stejný osud má už brzy potkat také domácí Android, ale iPhoňáci měli tentokrát přednost (aplikace pro iPad stále chybí).

Google zásadně změnil vzhled. Z aplikace zapadající do škatulky „prostě normální klient“ se Google+ stal jakýmsi lifestylovým magazínem. Vypadá trochu jako čtečka Flipboard říznutá programy České televize pro Windows Phone. Většina aplikace je zahalena do tmavých odstínů.

 

Nejdůležitější funkci – Stream – chtěl Google změnit v pastvu pro oči, ale výsledek je rozpačitý. Jednotlivé příspěvky jsou tvořeny podkladovou fotografií, které jsou překryty jménem + ikonkou uživatele a částí textu. Kontrast je mizerný, přechody mezi jednotlivými příspěvky nevýrazné. Nehledě na to, že občas je fotka na pozadí ošklivá a v nízkém rozlišení. Ze stahování tolika grafiky budou mít radost především operátoři, kteří si smlsnou na rychleji vyčerpaném FUPu. Na starším iPodu Touch jsem cítil i pomalejší reakce programu.

Aplikace má i zvláštní problémy. Jak jsme vypozorovali s Markem Lutonským, v mobilní verzi se nezobrazují příspěvky lidí, jejichž jméno v sobě obsahuje znak „š“. Jméno a časy odeslání se objeví, příspěvek nikoliv.

Abych jen nehanil, nový Google+ má i pár lepších stránek. Jakkoliv se Stream nepovedl, detaily jednotlivých příspěvků po klepnutí vypadá hezky. Google zvětšil písmo, zesvětlil méně důležitý text a komentáře se čtou subjektivně o něco příjemně. Avšak i zde jsou vyzdvihovány fotografie. Stačí vložit do příspěvku odkaz, Google+ z cílové stránky vycucne nějaký obrázek a její miniaturu pak vloží na začátek příspěvku. A zvětšený malý obrázek je oškllivý.

Potěšila ale ještě jedna drobnost. Horní levé tlačítko pro vstup do hlavní nabídky (tři vodorovné čárky) umí zobrazit upozornění (oznámení, notifikace). Při nové události uvidíte červený puntík.

Google+ 2.0.0.5888 pro iOS

Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS 

 Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS 

Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS 

Google+ 2.0 pro iOS

CS24

Pro připomenutí původní verze Google+

Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS Google+ 2.0 pro iOS

Zdroj: Google