Hlavní navigace

Nový iCloud zřejmě nabídne sdílení fotek, synchronizaci poznámek a připomínek

15. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroj blízký deníku Wall Street Journal potvrdil, že v půlce června během WWDC 2012 Apple odhalí i novou verzi iCloudu. Služba pro synchronizaci a zálohu obsahu, která se během ročního provozu prakticky nezměnila, má dostat nové funkce.

Dvě novinky už odhalil uniklý screeshot z betaverze. Pomocí iCloudu budou synchronizovány mobilní aplikace Poznámky (Notes) a Připomínky (Reminders). Ale především má být obohacen Photo Stream. Úložiště má pojmout i videa a fotografie prý bude možné sdílet podobně jako na Instagramu.

Ve skutečnosti to spíš vypadá, že Apple přijde s úplně novými foto/video funkcemi, nebo bude Photo Stream od základů přepracován. V současnosti totiž pojme posledních 1000 fotografií po dobu jednoho měsíce (PS nekrade nic z 5GB prostoru iCloudu). To je tak akorát, abyste stihli všechny obrázky z iPhonu či iPadu bezdrátově přetáhnout do počítače. Photo Stream je teď jen dočasným úložištěm, proto sdílení nedává smysl – fotka (odkaz) sdílená na sociálních sítích by do měsíce nefungovala. Přitom sdílení fotek na Twitter už pochopitelně funguje i dnes. Photo Stream možná převezme některé funkce z mobilní aplikace iPhoto, kdo ví.

 

Zdroj: WSJ (via MacRumors)