Hlavní navigace

Nový iPad Mini dostane jemný displej Retina, tvrdí Wall Street Journal

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zdroje deníku WSJ tvrdí, že v posledním čtvrtletí roku přijde nový iPad Mini a displejem Retina. Osmipalcový tablet by měl dostat stejné rozlišení 1536 × 2048 px jako tradiční velký iPad. Apple si už prý objednává LCD panely od Samsungu. Korejský výrobce má doplnit LG a Sharp, aby se nebrzdily dodávky. WSJ zároveň mluví o vícebarevných zadních krytech menšího tabletu. Ty by mohly odpovídat barevných provedením nového iPhonu Touch.

iPod Touch
Bude nový iPad ve více barvách jako iPod Touch?

Magazín 9to5mac zase nedávno objevil v kódu iOS 7 důkazy mluvící o iPadu Mini s procesorem Apple A6 a původním rozlišením displeje. To vyvolalo otázky, jestli Apple s Retinou opravdu přijde. V kódu ale mohly být indicie ukazující nějaký testovací vzorek iPadu, který se do výroby ani nedostane. Případně by mohl Apple vydat ještě jeden iPad, se kterým by šel co nejníže s cenou, aby mohl konkurovat levným Nexusům 7 nebo Kindlům Fire od Amazonu. Na takové chování ale nejsme u Applu zvyklí.

 

Zahrnutí jemnějšího displeje ale určitě dává smysl. Pokud by i letos Apple vydal Mini s rozlišením 768 × 1024 px za původní cenu, byl by z toho menší skandál. „Retinu“ už do tabletů vkládá kdejaký čínský výrobce. Pokud si chce Apple zákazníky hýčkat a neprodávat další tablet s chlupatým zobrazením textu, musí přidat pixely. Zároveň ale bude muset nějak více odlišit větší iPad, aby měli lidi důvod kupovat i dražší model.

Zdroj: 9to5mac