Hlavní navigace

Nový klient pro SkyDrive rychleji nahrává a reaguje na změny ve složkách

15. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft kompletně předělal podobu webového rozhraní synchronizovaného úložiště SkyDrive, takže to nyní zapadá do stylu nedávno představené e-mailové služby Outlook.com. Současně s tím vypustil do světa novou verzi klienta pro osobní počítače, který je nezbytný, pokud chcete, aby vaše data byla dostupná lokálně a synchronizována mezi počítači, přesně ve stylu Dropboxu.

První betaverze klienta nebyla úplně dokonalá, takže bylo co zlepšovat. Především se vývojovému týmu podařilo markantně zrychlit odezvu aplikace. Chlubí se rychlejším nahráváním, především při vyšším počtu souborů. Při testovacím pokusu Microsoft dosáhl 1,7× rychlejšího nahrání obrázků v počtu 388 kusů. Nový klient nejen rychleji nahrává, ale také rychleji vyhledá změny v synchronizovaných složkách. Doba vytížení procesoru byla tudíž rovněž citelně snížena.

 

V testovacím scénáři musel SkyDrive po spuštění provést plné skenování složky se zhruba 40 000 obrázky. Starší verze úkol dokončila za 220 sekund, zatímco novější byla hotová za 55 sekund. Citelného výkonnostního nárůstu, včetně rychlejšího nahrávání, byste si skutečně měli všimnout. Jde o velmi vítané zlepšení.

Patrně vás také zajímá, jestli už vývojáři vyslyšeli jedu z nejčastějších proseb. K úplně spokojenosti velkému procentu uživatelů chybí možnost vybrat si složky k synchronizaci. V pracovním počítači jistě nepotřebujete domácí fotografie, doma se zase třeba obejdete bez souborů ze zaměstnání. Ale vývojáři prý již na selektivní synchronizaci pracují, funkce se tedy dočkáme v každém případě.

Nový klient pro SkyDrive by měl být dostupný někdy v tomto týdnu. Pokud ho ještě vůbec nemáte, stáhněte si jej z apps.live.com/skydrive. V opačném případě můžete počkat na automatickou aktualizaci.

CS24

Zdroj: Inside SkyDrive