Hlavní navigace

Nový Lenovo ThinkPad Edge už v květnu, ale s nechtěnou vychytávkou

20. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle informací z CESu plánuje Lenovo aktualizaci své řady ThinkPad Edge. Hlavní novinkou bude procesor nové architektury Ivy Bridge, dlouho očekávaný USB 3.0 a odlehčený design notebooků. Podle zdroje bude nová řada E430 a E530 vybavena vlastností, kterou pravděpodobně nikdo nechce. Lenovo se rozhodlo integrovat funkci "Safeguard". Podle názvu by si někdo mohl myslet, že jde o funkci, která zajišťuje ochranu – v tomto případě jde o ochranu baterie – ale ve skutečnosti je chráněno spíše samotné Lenova. Safeguard se bude starat o to, zda je v notebooku pouze originální baterie, či nikoliv. V případě neoriginální baterie by notebook baterii odmítl.

Jestli vám to zní povědomě, je to proto, že jiné společnosti se rozhodly pro stejnou taktiku. Pokud budou zprávy pravdivé, nebude to poprvé, co se výrobce snaží docílit užívání pouze originálního příslušenství. Některé počítače Lenovo prostě při zapojení neoriginální baterie ukazují zprávu "Baterie Lenovo nebyla připojena", čímž nás částečně výrobce přesvědčil o tom, že nehodlá ustoupit.

Co se týče dalších informací o nové sérii, zpráva se zmiňuje o novém pogumování víka, ale zřejmě samotné víko bude vyrobeno z hliníku a aby toho nebylo málo, pod víkem najdeme matný display (hurá!). Další, již známý rozdíl bude ve velikosti. Podle značení E430 půjde o 14,1" notebook, kdežto E530 bude tradičně v 15,6" verzi a jeho klávesnice bude mít i numerický blok.

 

Notebook ve verzi s procesorem AMD se zpozdí, protože samotná architektura Trinity, kterou budou nové Edge využívat, bude vydána až v červenci.

MMF24

 

Zdroj: The Verge