Hlavní navigace

Nový „lokální“ virtuální operátor Startel nepotěší datové náruživce

30. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dalším virtuálem, který se bude ucházet o přízeň mobilních uživatelů, je společnost Starnet. Ta už v Českých Budějovicích a okolí provozuje stejnojmennou optickou internetovou síť a několik Wi-Fi hotspotů. Teď už svým klientům a jejich rodinám nabízí i mobilní služby pod značkou Startel.

 

Na startel.cz firma prodává jediný tarif za 29 Kč měsíčně. Vzhledem k výši poplatku a faktu, že Startel běží u T-Mobilu, se odhaluje napojení na GTS Czech. Tarif neobsahuje žádné volné jednotky ani balíčky, s výjimkou těch datových. U nich platí netradiční pravidlo. Po vyčerpání dat nedojde ke zpomalení, ale rovnou zastavení datových služeb. Uživatel ale může přejít na vyšší datový balíček a na faktuře se mu zaúčtuje jen ten vyšší. Mořné je i znovu zaplatit menší balíček. Operátor nabízí maximálně 200MB data, ale podle našich informací je v případě zájmu připraven i na větší porce.

Volání v rámci Startelu stojí 0,49 Kč, do ostatních sítí je to o korunu více. Účtování je bohužel jen 60+60, tedy nevýhodné po minutách. SMS je za 1,49 Kč, MMS po 4 Kč. Smlouva se uzavírá na dobu neurčitou a výpovědní lhůta trvá tři měsíce.

MMF24

Operátor naděluje nové číslo zdarma, SIM kartu je možné vyzvednout bezplatně na pobočce, případně lze zaslat za 99 Kč na poštou. Přenesení vlastního čísla stojí 99 Kč a v případě, že byste v prvních 12 měsících chtěli přejít zase jinam, Startel si naúčtuje poplatek 201 Kč.

Služba Startel je, jak už jsme uvedli v prvním odstavci, dostupná pouze pro klienty Starnetu. Během července se ale otevře i širší veřejnosti.

Startel

  • volání do vlastní sítě: 0,49 Kč za min
  • volání do ostatních sítí: 1,49 Kč za min
  • účtování: 60+60
  • SMS do všech sítí 1,49 Kč
  • MMS: 4 Kč
  • data: 50/100/200 MB za 39/69/129 Kč