Hlavní navigace

Nový sekáček prstů od Koolance: 120 mm a 4000 otáček

3. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Veřejnosti se představil nejnovější přírůstek do rodiny 12cm ventilátorů. Je jím 38 mm vysoký větrák od společnosti Koolance, která je známá především kvalitními systémy vodního chlazení.

S obrovským průtokem vzduchu souvisí i vysoké otáčky a hluk. Lopatky ventilátoru protlačí 184 CFM, tedy 312,6 m3/h vzduchu, při statickém tlaku 20,4 mm H2O. K heroickému výkonu lopatkám dopomáhájí čtyři tisíce otáček, při nichž je výrobcem udávaná hlučnost rovna 59 dBA. Právě kvůli vysokým otáčkám bezmála 120mm rotoru doporučuje výrobce z bezpečnostních důvodů používat ochrannou mřížku.

Motorek potřebuje k maximálnímu výkonu 2 A při napětí 12 V, což je více, než zvládá většina regulačních panelů. Pro připojení slouží třípinový konektor. Bezproblémový chod zajišťují dvojitá kuličková ložiska.

Cena je bez jednoho centu rovných dvanáct dolarů, což je ve srovnání s obdobně výkonnými produkty osvědčených výrobců celkem přívětivá částka. V našich končinách se ale spíše nežli s ventilátory této společnost setkáme s bloky či radiátory vodního chlazení.

Zdroj: Koolance.com,TechPowerUp.com

Byl pro vás článek přínosný?