Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nový standard videa H.266 VVC je tu: dvakrát menší soubory i šířka pásma. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 8. 7. 2020 8:32

    hh (neregistrovaný)

    Pirátská scéna je u h264 z toho důvodu, že je jeho podpora široká v hw, mobily, settopboxy, různé filmové tablety apod. Jaký má smysl ušetřit pár bajtů na přenosu, když na přehrání je potřeba více energie, nebo to nepůjde přehrát vůbec. Slušný internet je dneska skoro všude, spousta se toho přenese po usb flashkách. Ještě nedávno se každý film dal sehnat i v divx/xvid avi souboru, zase kvůli nějaké skupině "zákazníků" kteří nic lepšího prostě nepřehrají třeba v autě nebo různých přenosných dvd přehrávačích. Na zkouknutí a smazání je pro velkou skupinu lidí lepší hw podporovaný kodek (h264) pro skladování je lepší ten novější/úspornější pokud existuje vyzrálý encoder, který lze nastavit tak, aby neničil vizuální stránky a zároveň byl pořád úspornější. To, že markeťáci napíšou, že je o polovinu úspornější neříká nic o tom, jak toho dosáhli, kolik detailů a barev se ztratilo, první HEVC videa vypadala ke zblití proti H264