Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Nový typ paměťových modulů standardizován: CAMM2 umožní vyměnitelné paměti LPDDR5X. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 5. 2024 16:07

    píďalín

    O něčem podobnym jsem uvažoval už delší dobu a ani jsem nevěděl že to existuje a chystá se to do reálnýho provozu. Ale když někde napíšu že celkově ATX standard je 20 let zastarelej, tak mi lidi nadávaj do iOvcí (což nechápu proč) i když nic od applu nemam a podporuju myšlenku modulárního PC. Tyhle reakce fakt nechápu. Asi to lidi baví dávat 2 kg grafiky která má 50 cm do slotu kterej byl designovanej na GeForce 6600.
    Současnej PC formát je potřeba už hodit do koše a kompletně to přepracovat. Jo, přijdeme tim o kompatibilitu se 20 let starejma grafikama pro který nejsou ovladače a nepujde použít 20 let stará skříň pro novej HW, trápí to reálně někoho?
    Já mam retro hardwaru dostatek, můžu si pro kompatibilitu sestavit co chci. Navíc každej přechod na novej socket a nový ramky tu kompatibilitu nabourává, takže proč to rovnou neudělat pořádně.
    Je potřeba snížit latenci zkrácením cest, odtranit problém s kolidováním ram a CPU chladiče a udělat aby jeden modul byl vždy 128bit (nebo i víc) aby člověk nemusel mít 2 moduly pro dual channel - to by zase dál zvýšilo stabilitu a jednoduchost toho PC. Ale když to řeknu, tak jsem z nějakýho důvodu iOvce, nechápu proč.