Hlavní navigace

Nový vzhled YouTube se dále rýsuje

21. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na začátku listopadu jsme psali o možném redesignu YouTube, který se díky malému „hacku“ promění v šedivý web, jež má více zapadat k ostatním produktům firmy. Nyní víme o další úpravě, která promění hlavní stránku největšího videoportálu.

Opět stačí na youtube.com v prohlížeči otevřít vývojářskou konzoli (Chrome Ctrl+Shift+J; Firefox Ctrl+Shift+K) a vložit do ní tento řetězec (a potvrdit Enterem).

document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=ST1Ti53r4fU";

Následně stačí znovu načíst stránku, např. tlačítkem F5.

YouTube v novém

YouTube YouTube YouTube

Oproti minulému hacku se změnila jen hlavní stránka, ale zato výrazně. Přibyl tmavě šedý levý pruh s odběry a doporučenými kanály. Vlevo se usadila doporučená videa. Uprostřed jsou poslední videa jež nahrály vaše odběry, případně je doporučily. Pokud máte Facebook nebo Google+, vpravo najdete i přehledy posledních videí, které sdíleli vaši přátelé.

Samotné přehrávání nebo vyhledávání se zřejmě obešlo beze změn. Jedna novinka se však přece našla. Favicon (ikonka v prohlížeči) už nenese tradiční logo YouTube, ale pouze rudé tlačítko play. Všimněte si podoby s nováckým portálem TN.cz :-).

CS24

Jestli touto úpravou Google odhalil finální design, to v tuto chvíli není jasné. Ač se mně osobně nová podoba vůbec nelíbí, Google zřejmě dává najevo, že nyní bude hrát důležitější roli sdílení v sociálních sítích a hlavně odběr kanálů. YouTube také dále rozšiřuje partnerské kanály, které mohou uváděním videí vydělávat.

Zdroj: The Verge