Hlavní navigace

Nový web ExtraHardware a dočasně snížená odezva serveru

9. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Vážení čtenáři,

během dnešní noci proběhl významný upgrade a redesign webu ExtraHardware a jeho převod na novější redakční systém Drupal 7. V souvislosti s touto změnou dochází k výraznému provázání všech webů rodiny Cnews, což by mělo přinést větší komfort vám – našim čtenářům, stejně jako nám při přípravě zajímavých témat, recenzí a testů.

Pevně věříme, že se vám nový design bude líbit – ať už z funkčního hlediska, kdy na titulku přináší větší počet novinek či články z ostatních webů, tak i z toho estetického. Jednou z významných změn je také nasazení nové galerie, další pak mobilní verze pro telefony a tablety, které navíc neustále vylepšujeme.

Každý podobný převod s sebou ale také nese nemalá rizika a problémy. Proto vás prosíme alespoň během víkendu o trochu shovívavosti. Ne vše šlo totiž odladit před samotným převodem. Během této doby se také můžete setkávat s dočasnou pomalejší odezvou nebo i krátkodobými výpadky webů Cnews.

Po sjednocení webů *.cnews.cz do jedné databáze a jednoho redakčního systému je totiž nutné provést kompletní reindexaci obsahu, aby byl web schopen fulltexového prohledávání. Tento proces je poměrně náročný a může způsobovat krátkodobé vytížení serveru na maximum a tím i zhoršení odezvy, případně nedostupnost. Během víkendu by měla být kompletní reindexace hotova. Přece jen naše weby čítají několik desítek tisíc článků a novinek, a tak není možné tento proces zvládnout během pár minut.

CS24

Stejně tak oceníme, pokud se budete na ladění serveru podílet s námi. Je nám jasné, že při takovém množství se nemusí vše převést dokonale, a proto budeme za hlášení případných chyb velmi rádi. Věříme ale, že jich mnoho nebude. K hlášení chyb můžete použít diskuzi pod tímto článkem.

Ještě jednou děkujeme za trpělivost s převodem a věříme, že se vám bude nové ExtraHardware i ostatní weby Cnews líbit stejně tak, jako nám.