Hlavní navigace

Názor k článku Nvidia Ampere je tu: obří výpočetní GA100, 8192 shaderů. Architektura jde i do GeForce od Bedrich - Stach už rozjíždí show na téma "Výkon překvapivě...

  • 15. 5. 2020 3:50

    Bedrich (neregistrovaný)

    Stach už rozjíždí show na téma "Výkon překvapivě zaostává za očekáváním. A o hodně!", odkazujíc na "jen" 24% nárůst výkonu v klasickém GPGPU. Asi mu uniklo, že ten čip je zaměřený hlavně na AI a v té oblasti má masivní nárůst výkonu. To bude ošklivé vystřízlivění, až zjistí úplné jméno toho křemíku - Nvidia A100 Tensor Core GPU. To ho budou považovat za blba i jeho vlastní farníci. Heh. Super, že to tady v článku je (že by autor ten Stachovo paskvil četl a tímhle si do něj rýpnul?). K tomu ta ironie porovnání s AMD "AI akcelerátory", které mají jen malý zlomek výkonu A100, žádnou dedikovanou AI podporu a s AI mají společné asi jen to jméno.

    Mimochodem, v jednom z těch videií Huang uvádí, že po přidání A100 do jejich SaturnV superpočítače se jeho výkon vyhoupl na 2,5 exaFLOPS. To znamená, že El Capitan je překonán Nvidií tři roky před jeho uvedením do provozu (plánováno na 2023). Ale AMD nemusí smutnět. Technicky vzato je SaturnV částečně i jejich superpočítač, když tam jsou nějaké Epyc CPU.