Hlavní navigace

Názor k článku 65" herní monitory BFGD s G-Sync HDR vyjdou až příští rok. Mají stát přes sto tisíc od Ceneon - Na začátku roku jsem si říkal konečně je...

  • 25. 8. 2018 23:15

    Ceneon

    Na začátku roku jsem si říkal konečně je to tady. No nyní po 9-ti měsících mám na ty velké monitory jiný názor. Mám před sebou 43" Philips UHD TV a je to přliš velké. Hry tak mohou vtáhnout více do děje, ale to je tak jediné plus kromě filmů. Stejně to nebude mít na pořádné VR. A říkat si, že je to super velká plocha, která se dá využít pro multitasking? Blbost, sám jsem programátor a TV jsem si pořídil kvůli ploše a tomu, že budu moci toto zobrazovadlo využít i pro jiné věci než několik menších monitorů jako jsou hry a filmy. Jenže člověk se nemá dívat nad úroveň očí a já se dívám přesně do půlky obrazovky. Když se mám podívat na text úplně na okraji, tak je hůře čitelný, jelikož ani IPS není dokonalé a z úhlu jsou sice barvy dobré, ale klesá světelnost. To by se částečně dalo řešit zaoblenou obrazovkou. Další mínusy, často jako například teď mám otevřené jen jedno okno ve velikosti FHD a zbytek mne zbytečně ozařuje a žere elektřinu.
    Jak to budu řešit? TV prodám a místo ní pořídím druhý a třetí monitor, nyní mám vedle ní jeden věčně vypnutý 24" monitor na výšku. Druhý a třetí pořídím též ve velikosti 24", z toho jeden IPS a další, prostřední, herní s 240Hz, profi herní monitor. Ona ta velikost 24" je u progamerů nejpoužívanější. Sám jsem došel na to, že když je plochá příliš velká, tak v soutěžních hrách klesá výkonnost, protože v nejlepším zorném poli je jen malá část scény. A ano, rozdíl mezi 120Hz a 240Hz je znatelný.