Hlavní navigace

Názor k článku Nvidia vyvíjí pro GeForce vlastní verzi Smart Access Memory. Funguje s AMD i Intelem od tynyt - Redmarx: no to tě velmi rychle vyvedu z...

  • 14. 11. 2020 15:59

    tynyt

    Redmarx: no to tě velmi rychle vyvedu z omylu. Už jsem zažil nekompatibility u všech třech "hlavních" výrobců MB (Asus, GB, MSI), přičemž největší bugy měl GB, následovaný Asusem. A není to tak dávno, takže rozhodně nešlo o nějaké prastaré desky ještě s PCI, kde se mezi sebou pomlátily INT A až INT D. Ono to je tak, že ty biosy matlají vendoři z obecného kódu dodavatele Biosů, plus mikrokód od dodavatele CPU, případně řadičů, plus vlastní "featurky" vendora. No a tenhle mix, podporovaný čínskými a indickými "vývojáři" dost často vyplodí dost brutální výsledek.

    Mareknr: oni to asi mají, ale jen v těch workstationech, kde si to pohlídal výrobce (protože to je v podstatě fixní sestava, kde se mění jen CPU a verze grafiky). U AMD si myslím, že to je jeden z důsledků zapojení CPU týmu do vývoje grafik, prostě přišla synergie. nV teď "musí" dorovnat, stejně jako AMD "dorovnává" technologie nV. V tomto pohledu je to IMHO dobře, protože toto IMHO není nějaký záměrný vendor lock, ale AMD to asi donutí dodat podporu (klidně třeba i ořezanou) pro starší platformy. Nicméně u Zen3+RDNA2 půjde asi o "prémiové řešení" s minimem problémů a pravděpodobně největším efektem - ale to se samozřejmě teprve uvidí.