Hlavní navigace

Názor k článku Nvidia vyvíjí pro GeForce vlastní verzi Smart Access Memory. Funguje s AMD i Intelem od tynyt - Gogo: a co tě vede k přesvědčení, že...

  • 16. 11. 2020 8:38

    tynyt

    Gogo: a co tě vede k přesvědčení, že u AMD je pro to jiný důvod?
    Upřímně řečeno, většina lidí nakupuje podle zbytku stáda, proto taky v ČR vítězí Samsung mobily a telky anebo Škodovky, byť to nejsou ty nejlepší nebo nejvýhodnější produkty na trhu. Z toho ovšem neplyne, že když zvolíš výhodně (např. to AMD), tak že jej budeš umět správně používat, ta analogie s auty nebo mobily tu je prakticky přesná. A z mé vlastní zkušenosti vím, jak vypadá průměrné PC běžného Franty uživatele: dorasované cleanery a tuneupy, přes to přehršel "užitečných prográmků" které dublují funkce OS, o kterých ovšem Franta vůbec netuší že existují (příklad: nástroj na screenshoty, defragglery HDD, apod.) a završeno je to pak "poléčeným" Photoshopem, WinRARem a další řádkou SW, které většinou není třeba vůbec krást, protože existují alternativy zdarma (7zip) nebo za naprosto mírný až směšný obolos (Affinity Photo). A v takovém prostředí se pak provozují hry (často taky "nakoupené" někde na internetu.) Já jsem už, upřímně řečeno, jakékoli vysvětlování vzdal.
    Chtěl jsem tím ale říct, že AMD drivery jsou z pohledu kvality a spolehlivosti srovnatelné s těmi od nV, každý z výrobců umí vyrobit botu (kterou pak látá v dalším vydání) a každý umí něco líp než ten druhý. Z pohledu podpory her a hraní mi to přijde jako plichta.