Hlavní navigace

nVidia chystá nForce 770i SLI

26. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia se nás snaží přesvědčit, že navzdory nedávným zprávám neplánuje odchod z trhu čipsetů. Již brzy by měl být vydán čipset pro platformu Intel s kódovým označením MCP7A s integrovaným grafickým jádrem. O něco později, ve čtvrtém kvartálu roku 2008, bychom se měli dočkat nForce 770i SLI, odlehčené verze high-endové nForce 790i SLI.

Hardwarově bude nForce 770i totožná se současnou 790i, bude ale podporovat paměti DDR3 pouze do taktu 1333 MHz, prostor pro přetaktování bude menší a do SLI bude možno zapojit pouze dvě karty. Tyto kroky umožní zjednodušit návrh plošného spoje desky, cílem zřejmě je vejít se do čtyřvrstvého PCB.

Možná se ptáte, proč Nvidia nevydala nForce 770i už dříve? Důvod je prostý – nemělo by to příliš velký smysl. Narozdíl od současných čipsetů Intelu, které podporují paměti DDR2 i DDR3, nForce 790i a tudíž i 770i podporují pouze DDR3. Ty jsou i dnes dražší, než DDR2 a obecně se očekává, že situace se srovná v průběhu příštího roku, kdy budou na trhu procesory Intel Core i7, které taktéž vyžadují DDR3.

Zdroj: TechConnect Magazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku