Hlavní navigace

nVidia chystá SoC Tegra 3+ a do budoucna chce překonat herní konzole

23. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnosti Nvidia se daří ve všem, na co sáhne – nová generace grafických karet pro desktopy opět zabodovala, a SoC Tegra pro chytré mobily patří také k tomu nejvýkonnějšímu na trhu. Jenže protože nepřítel nikdy nespí, ani Nvidia nesmí usnout na vavřínech.

 

Právě z toho důvodu se ještě letos dočkáme pokračovatele rodu Tegra, nebude se však jednat o plnohodnotný skok kupředu, spíše půlkrok. Napovídá tomu i název – Tegra 3+. I tak se dá očekávat navýšení výkonu, zatímco spotřeba by měla zůstat stejně nízká vysoká.

Roadmapa SoC Nvidia Tegra

Společnost se navíc nechala slyšet, že do roku 2014 chce výkon grafických karet srovnat s aktuálními herními konzolemi Xbox 360. Vyrobila k tomu i takový parádní graf, který se podařilo někomu vyfotit a dostat na internet (původním zdrojem je server AnandTech).

dožene Nvidia Tegra konzole?

Jenže graf napadá na obě nohy. Redaktorům z TechSpot se nelíbí, že linky u konzolí jsou ploché, kdežto mobilní a počítačové grafiky neustále rostou (nikoli vlivem hardware, ale vlivem schopností vývojářů vymáčknout maximum výkonu).

KL24

Osobně se mi nelíbí další dvě věci – tou malichernější je vertikální osa grafu, která není lineární. Jenže to by to pak nevypadalo tak dobře. Pak je tu ale další věc, a tou jsou nové konzole. Ty s největší pravděpodobností vyjdou dříve než v roce 2015 (který už v grafu není). A jejich výkon rozhodně poskočí výrazně víc, než předpokládá tečkovaná linie.

Zdroj: XbitLabs, AnandTech, TechSpot

Byl pro vás článek přínosný?