Hlavní navigace

Nvidia dává opět ke grafikám zadarmo hru Destiny 2, podporuje takto GTX 1080 a 1080 Ti

22. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední „bundle“, tedy nabídku hry zadarmo přihozené k nákupu, pokud koupíte nějaký hardware, jsme tu naposled měli zcela nedávno od Intelu. Ten dává hry dokonce dvě, aby nalákal zákazníky k svým procesorům Core i7-7700K a i7-6700K po vydání nové generace Coffee Lake. Prakticky současně se ale rozběhla bundlovací akce i u Nvidie, která bude hry dávat ke grafickým kartám, jak jsme na to zvyklí.

Nvidia bude rozdávat licence na hru, pro kterou už bundle již jednou měla: Destiny 2, která by měla během pár dní vyjít. Firma tento titul přidávala ke grafikám během června, ale akce trvala jen pouhé dva týdny. Hra byla tenkrát přibalována k GeForce GTX 1080 a GeForce GTX 1080 Ti, což zůstává, přesně k těmto dvěma desktopovým grafikám ji Nvidia dává i nyní. Kromě nich by měly platit také notebooky obsahující GTX 1080 v mobilní verzi nebo stolní počítače postavené s desktopovými kartami GTX 1080/1080 Ti.

Trvání akce je nyní od 17. října do 29. listopadu, bude tedy aktivní ještě měsíc (pokud licence nedojdou dřív). Jako obvykle získáte hru prostřednictvím kuponu nebo kódu, který vám ke kartě přidá nebo pošle prodejce. Ty se také jako obvykle uplatňují přes internet, k čemuž Nvidia používá software GeForce Experience 3 pro Windows (jenž dovoluje kód aktivovat jen na počítači, v němž je nainstalovaná dotyčná grafická karta; také musíte mít verzi softwaru 3.2.2 nebo novější a ovladače aspoň 373.06). Kupon je třeba podle podmínek akce použít do 31. prosince letošního roku.

MMF24

geforce-gtx-1080-ti-nvidia-vizualizaceKvůli tomu, že nárok na Destiny 2 zadarmo uplatňujete kuponem nebo klíčem, musíte jako vždy kartu nakoupit u jednoho z prodejců, kteří na akci spolupracují. Nabídka platí i v našich končinách (proto o ní také píšeme), kde se zase v souladu se zažitými pořádky zúčastňuje čtveřice obchodů Alfa.cz, Alza.cz, CZC.cz a T.S.Bohemia. Pokud byste chtěli tuto možnost využít, vždycky si raději zkontrolujte, zda je u dotyčné položky v eshopu hra zadarmo avizována – pro jistotu.

Nvidia během příštích dvou týdnů odhalí a uvede nový model grafiky, GeForce GTX 1070 Ti. Ten se má cenově vmáčknout mezi modely GTX 1070 (běžný bez přívlastku Ti) a právě GTX 1080. Zda třeba tato novinka také nedostane hru Destiny 2 jako bonus, zatím netušíme. Ovšem pravděpodobnější asi bude, že nikoliv, tato akce má možná právě přispět k zatraktivnění vyššího modelu GTX 1080. GeForce GTX 1070 Ti by totiž k němu výkonem mohla být poměrně blízko a do určité míry ho „kanibalizovat“, jak se na západě říká jevu, kdy výhodný levnější model „škodí“ prodejům vyšší dražší karty. Přibalená hra by tak mohla být plusem pro kartu GTX 1080, vyvažujícím její horší cenu.